Fudbaleri Leotara su u štrajku! Oni su u srijedo odbili da odrade poslijepodnevni trening, pa je teška situacija u kojoj se nalazi trebinjski premijerligaš dodatno pogoršana.

Leotar Travnik

Fudbalerima su u posljednjih 15 dana nekoliko puta dobili obećanje da će dobiti barem jednu platu, međutim od toga nije bilo ništa. Najgore je, kako kažu, što im se niko ne obraća.

- Jednostavno, izgubili smo strpljenje. Na početku smo imali veliki motiv, stavili interes kluba ispred sopstvenog, nikoga nismo pitali za novac, iako nam je tada obećano da će nam dio dugovanja biti isplaćen. Evo skoro dva mjeseca kasnije niko nam se ne obraća, a kada tražimo da neko od rukovodstva dođe, svi kažu da nisu nadležni i da ne mogu da pomognu. Rizikovali smo svoje zdravlje, trenirali po kiši i vjetru bez pogovora, ali izgleda da je samo nama stalo da ovaj klub opstane - naglasio je prvotimac Leotara Srđan Andrić.

Račun kluba je i dalje u blokadi, zbog čega i nisu izmirena dugovanja prema igračima, u čiju korist je presudila Disciplinska komisija FS BiH.

- U "kući fudbala" u Sarajevu su sagledali malo širu sliku i uvidjeli da bi suspenzija Leotara uveliko doprinijela neregularnosti cijelog prvenstva, jer nam slijede utakmice sa ekipama iz vrha tabele. Dobro znaju u FS BiH u kakvoj se situaciji nalazimo i da razlog neplaćanja nije što ne želimo, već što nemamo odakle da platimo, a i račun je blokiran. Dakle, Leotar nije igrao pod suspenzijom protiv Željezničara, kako neki tvrde, već je prolongiran rok za izmirenje dugova. U pitanju nije samo dug prema igračima, već i prema savezu, naglasio je jedan od članova rukovodstva, koji je insistirao da ostane anoniman.

Radnik

Leotar u subotu gostuje kod Radnika u Bijeljini, a do kraja ih očekuju susreti sa svim ekipama iz vrha tabele, Zrinjskim, Širokim Brijegom, Borcem...

- Za sada odigravanje utakmica neće doći u pitanje. Putovaćemo u Bijeljinu, ali i dalje ćemo insistirati da nam se neko obrati i konkretno kaže šta se dešava sa klubom - naglasio je prvotimac Leotara Srđan Andrić.