Direktor za ekonomsko-finansijske poslove u "Elektroprivredi Republike Srpske" Blagoje Šupić izjavio je Srni da je struja u Srpskoj najjeftinija u regionu i da u narednom periodu neće doći do poskupljenja.

blagoje supic

"Kada je riječ o cijeni struje u industriji ona je u 'Elektroprivredi Republike Srpske' za 84 odsto niža nego u 'Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg-Bosne' /HZHB/, za 75 odsto u odnosu na 'Elektroprivredu BiH', za četiri odsto u odnosu na 'Elektroprivredu Srbije', te za 64 odsto od cijena u 'Elektroprivredi Crne Gore', dok je za 113 odsto niža nego u 'Elektroprivredi Hrvatske", naveo je Šupić.

Ističući da je slična situacija i kada je riječ o cijenama u domaćinstvu, Šupić je precizirao da su one u "Elektroprivredi Republike Srpske" za 23 odsto niže od onih u "Elektroprivredi HZHB", za 15 odsto od "Elektroprivrede BiH", za 40 odsto od "Elektroprivrede Crne Gore", te za 67 odsto nego u "Elektroprivredi Hrvatske", dok je u "Elektroprivredi Srbije" niža za tri odsto.

"Ovako niske cijene u Republici Srpskoj govore da se želi maksimalno pomoći građanima i privredi Srpske", istakao je Šupić.

On je naglasio da ni u narednom periodu neće doći do poskupljenja struje, jer nijedno elektroenergetsko preduzeće nije podnijelo zahtjev za promjenu cijene, odnosno za pokretanje tarifnog postupka pred Regulatornom komisijom za energetiku.