Plivači „Leotara“ proteklog vikenda bili su veoma aktivni. Pored učešća na Državnom prvenstvu za starije kategorije u Sarajevu, mladi plivači Leotara su učestvovli na Međunarodnom takmičenju u Kotoru, „Proljećni Kamelija Kup“.

plivacki miting

Na ovome takmičenju je učestvovalo oko 130 takmičara iz hercegnovskog „Jadrana“, „Budve“ i „Starog grada“ iz Budva, „Cattaro“ i „Primorca“ iz Kotora i „Leotara“ iz Trebinja.

Takmičenje se održavalo u dvije starosne kategorije, 2003-2004. i 2005-2006. Boje Leotar u Kotoru su predstavljali mladi plivači, Sandra Rosandić, Marina Mihojević, Helena Lakić, Teodora Kraljević, Mina Vučurević, Gojko Janković, Luka Petrović, Vladimir Grgurević i Uroš Grubač.

Trebinjske nade plivanja na ovom takmičenju su osvojili 11 medalja – diploma, od čega dva prva , četiri druga i pet trećih mjesta.

Helena Lakić 2005., sa pet medalja u individualnim disciplinama i jednom u štafetnoj, bila je najuspješniji takmičar Leotara. Osvojila je prvo mjesto na 100 m mješovito i 50 m leđno, drugo mjesto na 50 m prsno, 50 m delfin i 50 m kraul.

Teodora Kraljević je osvojila treće mjesto na 50 m prsno, 50 m delfin i 50 m kraul.

Sandra Rosandić osvojila je treće mjesto na 50 m prsno.

Gojko Janković je osvojio drugo mjesto na 50 m prsno i štafeta 4 x 25 m kraul  prvo  mjesto  u sastavu :  Helena Lakić, Sandra Rosandić, Marina Mihojević i Teodora Kraljevi .