Mitar Mrdić, član Džudo kluba "Leotar" i višestruki balkanski i seniorski prvak BiH, osvojio je  drugo mjesto na Evropskom kupu u džudou koji je održan u Sarajevu, 29.3.2014. godine.

mitar mrdic evropski kup sarajevo

Mrdić je u predtakmičenju ostvario četiri pobjede na ipon. Savladao je prvaka Hrvatske Stjepa Roka, reprezentativca Rusije Čingiskana Tetrakijeva, šampiona Velike Britanije Kurtisa Dodža i u polufinalu Norvežanina Martina Tiblina. U finalnom duelu poražen je od reprezentativca Francuske Džordana Amorosa.

„Prošle godine na Evropskom kupu osvojio sam bronzu, a evo ove godine srebro. Svakako, veoma sam zadovoljan. Nijanse su odlučivale u finalnom duelu, ali je sreća bila na strani kvalitetnog Francuza“, rekao je po završetku meča Mitar.

Mrdića u aprilu očekuje i Evropsko prvenstvo u  Monpeljeu - Francuska.

Anja Ramić je osvojila sedmo mjesto u kategoriji do 52 kg.

Na takmičenju je učestvovalo oko 300 takmičara iz 23 zemlje – Andore, Armenije, Australije, Austrije, Belgije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Norveške, Rumunije, Rusije, Slovenije, Slovačke, San Marina, Srbije, Švicarske, Švedske i Bosne i Hercegovine.

U posljednje dvije godine ovo takmičenje nosi naziv Top ranking, što znači da sportisti koji ovdje nastupe osvajaju najveći broj bodova kada su u pitanju takmičanja u Evropa kupu.