Na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu, 29.-30.3.2014, u organiciji PK „Novi Grad“, održano je Zimsko prvenstvo PS BiH u kadetskoj, omladinskoj i apsolutnoj kategoriji. Na ovome prvenstvu učestvovalo je 216 takmičara iz 20 klubova sa prostora čitave BiH.

Ana,Ivana, trener Veljko i Nina

PK „Leotar“ predstavljali su Balša Šarenac, Ana Čučković, Marija Ninković, Marija Rosandić, Anastasija Radmilović i Ana Popović.

Plivači "Leotara" su u gotovo svim disciplinama postavili svoje lične rekorde, a od trebinjskih „delfina“ najuspješnija je bila Ana Čučković (1998) koja je osvojila sedam medalja , od čega tri zlatne i četri srebrne.

Ana je postala omladinski prvak BiH u disciplinama 50 m prsno, 100 m prsno i 100 m mješovito, a srebrne medalje u omladinskoj konkurenciji osvojila je na 50 m slobodni i 50m leđno.

Treba istaći da je Ana Čučković u apsolutnoj seniorskoj konkurenciji postala viceprvak države u disciplinama 50 m prsno i 100 m prsno gdje je od Ane bila brža samo, naša olimpijka, Ivana Ninković. Treba istaći i kuriozitet da se se u apsolutnoj kategoriji u disciplini 50 m prsno na postolju našle Ivana Ninković, Ana Čučković i Nina Žarković.

Anu Čučković, poslije ovog odličnog nastupa na državnom prvenstvu, predstojećeg vikenda kao člana reprezentacije BiH u Beogradu očekuje nastupit na četvoromeču reprezentacija Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH na kome se od Ana ošekuje da dobrim rezultatom potvrdi svoju veoma dobru formu i sa puno samopouzdanja dočeka Balkansko juniorsko prvensvo koje se održava u Grčkoj krajem aprila.