Nakon sunčane nedjelje, u ponedjeljak će biti pretežno sunčano u cijeloj Bosni i Hercegovini.

suncano i toplo vrijeme

Umjerena oblačnost se očekuje u istočnim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutranja temperatura između 1 i 6 stepeni, na jugu Hercegovine od 6 do 11. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 24 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 4 stepena, a najviša dnevna oko 21.

U našoj zemlji danas je bilo pretežno sunčano vrijeme.

Temperature u 14.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Sokolac 16, Livno 18, Gradačac, Sarajevo i Srebrenica 19, Bijeljina, Tuzla i Zvornik 20, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 21, Mostar, Neum i Zenica 22 stepena.

U utorak, 1. aprila, u Bosni i Hercegovini će prijepodne biti sunčano. U drugoj polovini dana uz umjerenu oblačnost. U zapadnim područjima je moguć poneki kratkotrajan lokalni pljusak. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura između 2 i 8 stepeni, na jugu Hercegovine od 6 do 11. Najviša dnevna temperatura između 18 i 25 stepeni.

U srijedu, 2. aprila, u BiH će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između 2 i 8 stepeni, na jugu Hercegovine od 6 do 11. Najviša dnevna temperatura između 18 i 24 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.