Sanja Vuković, student književnosti iz Trebinja, ušla je u najuži izbor za ovogodišnji program "Aprilski susreti" mladih književnika u Studentskom kulturnom centru /SKC/ u Beogradu.

studentski kulturni centar aprilski susreti

Popularni SKC već trideset godina konkursom za mlade autore okuplja i pod geslom i naslovom "Riječ u prostoru" promoviše književnost mladih.

Ove godine, osim Sanje Vuković, iz Republike Srpske učestvuje i Dejan Vojvodić iz Milića kao saradnik u organizacionom dijelu projekta, saopštilo je Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, koje je podržalo "Aprilske susrete" mladih književnika.

U saopštenju se navodi da Predstavništvo ne samo da podržava "Aprilske susrete" u SKC, nego svake godine, pa i ove, aktivno učestvuje u realizaciji ideje da se književnost predstavi različitim umjetničkim formama i da se animira veliki broj mladih stvaralaca različitih vokacija.

Tradicionalni Festival "Aprilski susreti" biće svečano otvoren 1. aprila performansom Teatra "Mimart" ispred svečanog ulaza u SKC.

Ovogodišnje izdanje čuvenog Festivala koje će trajati do 4. aprila obilježiće brojne izložbe, video-art, performansi, susreti sa mladim piscima, rok koncerti.

Aprilski susreti, poslije prekida od dvije i po decenije ponovo su ustanovljeni 2002. godine kao tradicionalna glavna godišnja manifestacija SKC-a koja se organizuje početkom aprila.

Ovaj festival pokrenut je sa ciljem da se obnovi tradicija i ponovo uspostavi duh originalnih Aprilskih susreta koji su osnovani 1972. godine povodom 4. aprila, Dana studenata Beograda i dana SKC.