Građani Trebinja iz nehata su osuđeni na aktuelnu vlast predvođenu Slavkom Vučurevićem, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /GO SNSD/ Trebinje, i dodaje se da će se od aktuelne vlasti Trebinje osloboditi veoma brzo, te biti vraćeno u civilizacijske tokove.

snsd go trebinje

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Protekli kvartal u 2014. godini protiče u znaku nastavka politike Gradske administracije u Trebinju, koja je vođena i tokom cijele prethodne godine. Ako bismo ocjenjivali po tome kako je Grad vođen od strane gradskih vlasti, sa Slavkom Vučurevićem na čelu, i efektima za građane Trebinja u protekloj godini, onda bi ta ocjena stala u jednu krilaticu: „Godina prođe, dan nikad“!

I zaista građani Trebinja su iz nehata osuđeni na ovu vlast, ali smo sasvim sigurni da će mnogo ranije biti oslobođeni i Trebinje ponovo vraćeno u civilizacijske tokove.

Šta karakteriše ovo vrijeme i one koji upravljaju našim sudbinama?

Kada je riječ o ličnom profilu prvog čovjeka Grada imamo na sceni: bahato ponašanje, neprimjeren vokabular, zapaljivu retoriku, nepristojne gestikulacije, verbalne, pa i fizičke prijetnje. Takav profil promoviše prizemni populizam, lažni patriotizam, socijalnu i boračku demagogiju, nesaradnju i sukobe sa institucijama Republike Srpske...

Šta Trebinje ima od takve politike?

Rezultat takve politike su neispunjena obećanja, nedolazak investicija, kreditno zaduženje, prodaja imovine, podizanje nameta građanima i privredi, odlazak preduzeća, prikrivanje dezertera, nesankcionisanje saradnika za djela krađe, zapošljavanje situiranih, gomilanje administracije, rastrošni budžet za javne ustanove, brojna putovanja bez cilja i efekta, pokušaj disciplinovanja medija, autonomaška politika, vrijeđanje najviših zvaničnika Republike Srpske.

Uz sve pobrojano imamo i omalovažavanje najviših crkvenih velikodostojnika, ne samo u Republici Srpskoj, već i patrijarha moskovskog i cijele Rusije g. Kirila.

Takva pogubna politika Grad vodi u izolaciju i propast, za šta joj građani Trebinja nisu povjerili mandat.

Ono što je vrhunac takve neodgovorne politike je vrijeđanje i samih građana Trebinja, u čije ime upravlja aktuelni gradonačelnik. Nazvati svoje sugrađane imbecilima i petokolonašima je neoprostivo i neće ostati nekažnjeno.

Gradski odbor SNSD-a Trebinje još jednom oštro osuđuje takvu kvalifikaciju građana Trebinja. Mi, sve one koji su dali svoj glas nedostojnom gradonačelniku ne smatramo imbecilima i petokolonašima, već građanima koji su dali povjerenje onome koji ih je vješto i smišljeno obmanuo. Očigledno je da su u određenom političkom trenutku povjerovali u bolje sutra koje im je u izobilju obećao. Svijest o obmani je sve prisutnija kod velikog broja stanovnika Trebinja, a sigurni smo i kod koalicionih partnera u skupštinskoj većini.

Šta Gradski odbor SNSD Trebinje nudi građanima?

Gradski odbor SNSD-a Trebinje nastavlja sa politikom koja je u interesu građana Trebinja i istočne Hercegovine. SNSD je pozvao Boračku organizaciju i Centar za socijalni rad da u narednom periodu dostave prioritete, kako bi se u javnom sektoru mogli riješavati, odnosno kako bi se i praktično provela aktivnost koju je započeo predsjednik Republike Srpske, da iz svake porodice u kojoj niko ne radi bude zaposlen po jedan član.