Danas je u Trebinju i zvanično je otvorena ribolovna sezona na rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko ribolovno društvo "Trebinje".

sezona ribolova trebinje

Tradicionalno druženje upriličeno je pored ribarske kuće u Lastvi pored Trebinja, a krčkali su se i kotlići ribljeg paprikaša.

Prema riječima Miće Ninića, sekretara Sprtskog ribolovnog društva iz Trebinja protekle godine izvršeno je poribljavanje voda kojim gazduje ovo društvo.

”Samo u jednom danu vode Bilećkog jezera poribljene su sa oko 140.000 mlađi kalifornijske pastrmke, a rijeka Trebišnjica poribljena je sa oko 450 hiljada mlađi kalifornijske i potočne pastrmke”, rekao je Ninić i dodao da SRD Trebinje ima oko 300 članova, koji se zajedno sa ribočuvarskom službom bore protiv krivolova.

”U 2013. godini oduzeto je je 76 mreža, oko 40 parangala, a podneseno je i 7 prekršajnih prijava,” istakao je Ninić.

Druženju trebinjskih ribara prisustvovala je i Danu Marić koja je jedan od najstarijih članova SRD Trebinje.

”Iako više ne mogu da se bavim ribolovom i zabacujem udicu ipak nisam mogla da propustim ovo druženje. Došla sam da pozdravim moje društvo i da im poželim sreću uz naš pozdrav. Bistro!,” rekla je Marić.

Na druženju trebinjskih ribolovaca zatekli smo i Gorana Žikića koji je došao iz dalekog Luksemburga.

”Ovo mi je drugi put da dolazim. Bila nam je namjera da nas dođe više iz Luksemburga, ali uspio sam samo ja. Našao sam malo vremena, stigao sam isključivo na otvoranje ribolova ovdje u Lastvu. Kada sam zabacio prvu udici zaboravio sam na sve probleme, jer je posao kojim se bavim jako stresan,” naglasio je Žikić i dodao da ribolov jako smiruje, ali da mu je prije svega najvažnije druženje sa prijateljima koje stekao u Trebinju.