Mladi prvotimac novosadske Vojvodine i standardni član U19 selekcije Srbije, Mijat Gaćinović, ističe da je pobjedonosni pogodak za Novosađane nad subotičkim Spartakom posvetio svom ocu Vladimiru koji ga je naučio svemu u životu, piše "Press".

mijat gacinovic gol

Gaćinović je u izjavi za dnevni list "Press" istakao da se u revanšu u Subotici ekipa neće opustiti, te da misli da bi Spartak trebalo napasti od samog početka jer je, kako kaže, pobornik teorije da je napad najbolja odbrana!

On ističe da je 100 godina postojanja Fudblaskog kluba "Vojvodina" pravo vrijeme da se uzme pehar Kupa Srbije, te da je mlada ekipa perspektivna i željna trofeja.

Što se tiče prvenstva, u razgovoru za "Press", Trebinjac ističe da je želja treće mjesto, ali da u borbi za tu poziciju postoji veliki broj konkurenata. Ipak, naglašava, ekipa ne odustaje i ide do kraja.

Teško je prognozirati novog šampiona Srbije, dodaje Gaćinović i napominje da bi vječiti derbi vjerovatno trebao odrediti budućeg nosioca titule.

Sa Mijatom u Vojvodini igraju i Srđan Babić, Bojan Nastić i Nikola Popara, mladi igrači iz Republike Srpske. "Srđan Babić je primjer pravog sportiste, i kao čovjek i kao igrač je odličan. Po meni je on, kada su u pitanju mladi štoperi, odmah do Matije Nastasića. Takođe, i Bojan Nastić je standardan na lijevom beku, dok Nikola Popara ima u veznom redu žestoku konkurenciju. Ali, njegovo vrijeme će doći", istakao je Gaćinović za "Press".

Mladi Trebinjac, koji je fudbal počeo trenirati u Leotaru, bio je starter u svim utakmicama osim u Novom Pazaru, gdje ga je šef odmarao za Spartak. Eto, ispalo je da je pogodio!