Udruženje njegovatelja “Prijatelj” iz Trebinja, koje pruža usluge njege i rehabilitacije bolesnih, teško pokretnih i nepokretnih osoba u njihovom vlastitom domu, danas je na Trgu Slobode u Trebinju organizovalo besplatno mjerenje pritiska i šećera za građane Trebinja.

mjerenje pritiska i secera trebinje

Svi njegovatelji edukovani su po programu odobrenom od strane Ministarstva zdravlja RS, kaže Nelica Bošković, jedan od njegovatelja i učesnik u današnjoj akciji. „Udruženje 'Prijatelj' okuplja sertifikovane njegovatelje, zdravstvene radnike, socijalne radnike i druge osobe, a usluge kućne njege su razgovor, pomoć u pripremi hrane i hranjenju, pri održavanju lične higijene i higijene prostorija, kao i pri kretanju“, kaže Boškovićeva.

Ona je pojasnila da Udruženje njegovatelja „Prijatelj“ nastoji da podstakne starije osobe na fizičke aktivnosti kroz pasivne i aktivne vježbe. “Mi pružamo i pomoć pri odlasku ljekaru, zubaru, u apoteku, u trgovinu, podsticanje na resocijalizaciju, komunikaciju, te uključivanje u društvene aktivnosti, kao i pružanje savjeta i posredovanje pri ostvarivanju socijalnih prava”, naglašava ona.