Na adresu Grada Trebinja stiglo je pismo namjere preduzeća "Bingo" iz Tuzle koje je zaintersovano za izgradnju velikog poslovno-prodajnog kompleksa u Trebinju, tačnije, uz magistralni put prema Mostaru.

trzni centar bingo trebinje

Ovo je u petak (28. mart 2014.) rekao načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja, Ljubo Milivojević, obrazlažući prijedlog odluke o izmjeni Regulacionog plana "Zasad-polje", a prenosi "Radio Trebinje".

U prvom dijelu 18. redovne sjednice Skupština grada Trebinja usvojila je odluku o izmjeni dijela Regulacionog plana "Zasad-polje", kojim će biti omogućena gradnja novih poslovnih, javnih, infrastrukturnih, sportsko-rekreativnih i drugih objekata.

Obrazlažući potrebu za izmjenom postojećeg regulacionog plana, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Ljubo Milivojević rekao je da Grad ni bio smio doći u situaciju da zbog administrativnih barijera, zainteresovani investitori zaobilaze Trebinje, s obzirom na to da je postojeća regulacija u Zasad-polju neadekvatna za izgradnju velikih objekata.

- Konkretno, na adresu Grada stiglo je pismo namjere preduzeća "Bingo" iz Tuzle koje je zaintersovano za izgradnju velikog poslovno-prodajnog kompleksa u Trebinju, veličine do 10.000 m2, a njihov prijedlog bio je prostor uz magistralni put prema Mostaru. Postoji i interes pravosudnih institucija za izradnjom Palate pravde u Trebinju, u kojoj bi na jednom mjestu bili smješteni Okružni sud i tužilaštvo, te sudska policija - rekao je Milivojević.