Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje Luka Petrović najavio je danas da će ovoj političkoj partiji u narednom periodu biti prioritet lokalni, a ne opšti izbori, ističući da je ova stranka spremna da preuzme vlast u gradu.

gradska administracija trebinje "Zbog krize koju proizvodi gradonačelnik Slavko Vučurević i zbog ugroženosti rada Skupštine, izgleda da ćemo morati ići na lokalne izbore i mi smo spremni da sa građanima nastavimo dalje sa radom", rekao je novinarima Petrović, komantarišući današnji prekid sjednice Skupštine Grada nakon nekoliko tačaka dnevnog reda.

Ističući da zvanično nije dato obrazloženje za prekid sjednice, Petrović je istakao da je trebinjski SNSD već najavljivao ovakvu krizu i da je očigledno da je sjednica prekinuta zbog neslaganja o određenim kadrovskim rješenjima, te "preraspodjele kolača" unutar skupštinske većine.

Na sjednici je danas trebalo da bude imenovan direktor Doma zdravlja, ali, prema nezvaničnim informacijama, zbog neusaglašenog dogovora oko pozicija među partijama skupštinske većine, sjednica je prekinuta.

"Očigledno nedostaje javnih ustanova i direktorskih fotelja, a ako u narednom periodu oforme neke od takvih ustanova i podmire pojedine apetite, možda će se i nastaviti neka mučna vlast u ovom gradu", rekao je Petrović i dodao da se "ruši kula od karata".

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da su Pertroviću "svojstvene spletke i kriminal" i poručio mu da bi "bilo pošteno da vrati trebinjskoj omladini 2.000.000 koje je napravio u FK `Leotaru".

"Po hrišćanskom zakonu trebalo bi da bude u 40-dnevnom mirovanju zbog smrti oca, pa ako neće zbog sebe i svoje djece trebalo bi da oda pijetet svom ocu, i da se ne bavi lažima i insinuacijama već da se posveti dužnom pažnjom prema onom koga je izgubio u svojoj porodici", rekao je Vučurević.

Na lične Vučurevićeve uvrede, Petrović je Srni rekao da je užasnut "prostaklukom i patologijom tog čovjeka".