Kompanija "Svislajon Takovo" iz Trebinja proglašena je večeras za najuspješniji privredni subjekt u kategoriji velikih društava u Republici Srpskoj, u kategoriji malih privrednih preduzeća “Mljekara Pađeni” iz Bileće zauzela je prvo mjesto, dok je najuspješnije mikroprivredno društvo "Anđelić" iz Trebinja, saopšteno je večeras na  tradicionalnom "Izboru najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2013. godinu".

izbor najuspjesnijih u privredi srpske

Nagradu, koju je uručila premijer Srpske Željka Cvijanović, u ime "Svislajon Takova", primio je generalni direktor trebinjske fabrike konditorskih proizvoda Tomo Bokić.

"U ime nagrađenih privrednih društava zahvaljujem se stručnoj komisiji Privredne komore Srpske i organizatorima ove manifestacije što nagrađuju one koji uspješno privređuju i daju primjer ostalim kompanijama i svim građanima Republike Srpske. Vaš izbor je pokazatelj da ste prepoznali naše značajne rezultate od osnivanja 2009. godine do danas, u svima nama poznatom privrednom ambijentu", rekao je Bokić i dodao da nagrada predstavlja priznanje svim zaposlenim "Svislajona" koji su dali svoj nesebični doprinos.

Uspjeh ne dolazi sam od sebe, već je rezultat intezivnog rada, truda i zalaganja, istakao je Bokić i naglasio da bez vizije, vjere i energije Rodoljuba Draškovića "Svislajon" danas ne bi bio tamo gdje zapravo jeste.

"Ponosni smo na ono što je 'Svislajon' danas i razvojni put kojim korača. A ova nagrada nam je dodatni podsticaj da u budućnosti postižemo još bolje i značajnije rezultate", zaključio je Bokić.

Pored ovoga, u kategoriji srednjih privrednih društava, prema odluci žirija, najuspješnije je preduzeće  "Sim tehnik" iz Kotor Varoša. Najuspješnija banka je "Nova Banka" Banjaluka, najuspješnija žena u privredi je Desanka Drašković iz preduzeća "ETNA" Istočno Sarajevo. Posebno priznanje za najveći obim proizvodnje dobila je “Elektroprivreda” RS.

Među najboljim su i preduzeća "Vizion" iz Rogatice, "Krznarija Pristaš" iz Banjaluke, "Podrumi Vukoje" iz Trebinja, "Eko-Bel" iz Banjaluke i "Di bor" Gradiške.

Organizator izbora je Privredna komora Republike Srpske.

Manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2013. godinu" prisustvovali su, između ostalih, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar finansija Zoran Tegletija, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević, potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki, šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne...