Talentovani fudbaler Vojvodine odigrao odličnu utakmicu protiv Spartaka u prvom meču polufinala Kupa Srbije, u kojem su Novosađani slavili njegovim golom - 1:0.

mijat gacinovic fudbal vojvodina

Ako je suditi po prvim utakmicama polufinala Kupa Srbije, 7. maja čeka nas repriza finala iz prošle sezone.

Jagodina je u Beogradu pobijedila OFK 2:1, dok je Vojvodina u Novom Sadu savladala Spartak 1:0.

Za razliku od duela na Omladinskom stadionu, u kojem je viđena "otvorena" utakmica i velika borba, na "Karađorđu" je veći dio meča dominirala Vojvodina, a golman gostiju Branimir Aleksić često je bio na mukama.

Posebno raspoložen bio je 19-godišnji Mijat Gaćinović, krilni fudbaler Vojvodine i omladinski reprezentativac Srbije, koji je u 59. minutu postigao i jedini pogodak u meču.

Tokom prvog poluvremena Vojvodina je imala više šansi i češće vršila pritisak na protivničke fudbalere, ali su igrači Spartaka ti koji su prvi zaprijetili.

Bilo je to u 15. minutu, kada je Nemanja Milić sjajno šutirao iskosa sa leve strane ali je lopta prošla par santimetara iznad prečke. Novosađani su uzvratili u 23. minutu, prvim udarcem u okvir gola, a to je učinio Mijat Gaćinović sa ivice kaznenog, ali pravo u ruke Branimira Aleksića.

Gostima su potom prijetili Marko Poletanović, Lazar Veselinović i Jovan Stojanović, ali je Branimir Aleksić odlično brani svaki put kada je bilo potrebe da interveniše.

Odbrana Spartaka, ipak, nije izdržala brojne napade koji su nastavljeni i u drugom poluvremenu, pa je poklekla u 59. minutu, kada je Mijat Gaćinović šutirao iz prve sa ivice kaznenog na centaršut Envera Alivodića.

Alivodić je odlično prošao po desnoj strani i po zemlji centrirao u šesnaesterac gostiju, iako je u prvom trenutku djelovalo da je akcija propala, pošto nije dobro primio loptu. Upornost se, ipak, isplatila, pa Vojvodina sa prednošću čeka revanš 9. aprila u Subotici.