Gradski odbor SNSD-a Trebinje obratiće se Ministrastvu prosvjete i kulture Republike Srpske sa zahtjevom da se iznađu sredstva za poboljšanje standarda studenata u ovom gradu, rekao je predsjednik ovog odbora Luka Petrović.

snsd go trebinje

Petrović je rekao da je današnji sastanak sa studentima prilika da se predstavnici Gradskog odbora SNSD-a Trebinje upoznaju sa načinom življenja studentske populacije u ovom gradu, kao i sa problemima sa kojima se susreću.

"Studenti su ukazali na neke od nedostataka, koji su se uglavnom odnosili na smještaj i ishranu", rekao je Petrović, naglasivši da je studentima potrebno obezbijediti sve uslove za nesmetano učenje.

On je rekao da su studenti tri trebinjska fakulteta izrazili potrebu za zajedničkim prostorom gdje bi se družili, te najavio da će trebinjski SNSD sa ovim zahtjevom upoznati resornog ministra kako bi u skorije vrijeme bio opremljen jedan takav klub.

Studenti su izrazili zahvalnost članovima Gradskog odbora SNSD-a Trebinje što su, kako kažu, imali sluha da razgovaraju i upoznaju se sa osnovnim problemima koji ih tište.

Studenti su najavili i da će tražiti da se dio srerdstava iz donacija energetskog sektora usmjeri za poboljšanje uslova života ove populacije.

Predstavnici Gradskog odbora SNSD-a posjetili su danas i Centar za socijalni rad u Trebinju, gdje su se upoznali sa potrebama svojih sugrađana.

"Centar za socijalni rad je institucija grada Trebinja koju uvažavamo i poštujemo i SNSD će preko direktora i drugih uticajnih građana nastojati da se ovim kategorijama stanovništva izađe u susret bilo da je u pitanju socijalna ili finansijska pomoć, ili angažovanje na nekim poslovima", rekao je Petrović.