Trebinjka Tamara Nogulić, stjuardesa u Dubaiju, nije ni slutila da će se baviti ovim poslom, a  na put u UAE  otisnula se sasvim slučajno, piše "radiotrebinje.com".

tamara nogulic trebinje

„Par godina nakon završetka studija engleskog jezika, listajući neki magazin, 'naletila' sam na oglas da jedna inostrana avio-kompanija u Beogradu organizuje tzv. Open day,  dan kada svi zainteresovani dolaze na intervju za posao. To je bilo krajem 2009. godine, prošla sam sve te cikluse razgovora, a u  februaru 2010. otputovala u Dubai i shvatila da je to u stvari bila moja avio kompanija“, rekla je za Radio Trebinje Tamara Nogulić i dodala da su do tog perioda Dubai zvali „gradom duhova“, jer su ga svi investitori napustili zbog recesije i bio je finansijski devastiran, ipak, kako kaže, početkom 2010. godine ponovo je  počeo da živi i danas ga svrstavaju među sedam najskupljih gradova na svijetu.

Kaže da prvi let pamti po po odličnoj saradnji sa ostatkom posade, te da je prvi ugovor potpisala na tri godine. Počela je od ekonomske klase i napredovala do seniora kabine.

„Nešto više od godina dana traje moj drugi ugovor. Osim što nadzirem rad kolega, brinem da su svi standardi ispunjeni, sa putnicima u biznis i ekonomskoj klasi razmjenjujem pozitivne i negativne komentare na let, zadužena sam i za promociju firme“, istakla je Tamara koja je u svojoj četvorogodišnjoj karijeri obišla skoro cijeli svijet.

Rado radi evropske letove, a želja joj je da  obiđe Sjevernu Ameriku i Skandinaviju, a, kako ističe, potpuno se navikla na sadašnju adresu.