U znak sjećanja na prerano preminulu Vesnu Milojević Savatović, večeras je u Domu kulture u Trebinju održan koncert Gradskog kulturno-umjetničkog društva "Alat Svislajon" pod nazivom "U susret proljeću".

koncert alata u znak sjecanja na vesnu milojevic savatic

Bogat kulturno-umjetnički program izmamio je gromoglasne aplauze, ali i suze kada se sa bine prisutnim obratio otac pokojne Vesne, Ljubomir Milojević. "Uz ovu najavu i nabrajanje svih aktera koje smo večeras vidjeli, ja bih pomenuo i Vesnine kolege i prijatelje iz srednje i osnovne muzičke škole, gdje su, takođe, sa dosta pažnje, volje, entuzijazma i pijeteta prema kolegi, mojoj pokojnoj Veki, iskazali sjećanje i ono što je krasilo sve njih u zajedničkom radu. Ovo je samo dokaz da imamo divnu omladinu koju treba pokrenuti, a izgleda nije teško, naravno uz dosta entuzijazma i truda", rekao je Ljubomir Milojević.

koncert alata u znak sjecanja na vesnu milojevic savatic

Pored članova GKUD "Alat Svislajon" koji su se predstavili Igrama iz Glamoča, Makedonije i okoline Beograda, noć posvećenu Vesni uljepšali su KUD "Zahumlje" iz Nikšića, KUD "Dimitrije Tucović" iz Beograda, KUD "Hercegovina" iz Petrovog polja kod Trebinja i Etno grupa "Zahumlje" iz Trebinja, te učenici muzičke škole kojima je predavala pokojna Vesna.

"Tradicionalno je postalo da svake godine oko dolaska proljeća organizujemo koncert. Ove godine je ujedno i sjećanje na našu rano preminulu članicu, Vesnu Milojević Savatović. Njenim odlaskom izgubili smo velikog druga, iskrenog prijatelja i izvanrednog muzičara, i svima nama u društvu i orkestru puno nedostaje", rekao je za TrebinjeLive Dragan Mijović, predsjednik GKUD "Alat Svislajon".

U okviru koncerta prikazan je i kratki film o Vesni Milojević Savatović.

"Alatničare" u narednom periodu očekuje mnogo obaveza. U aprilu odlaze na "Šamačko proljeće" u Šamac i Brod, zatim na dva dječija ansambla, te na uzvratnu posjetu KUD "Dimitrije Tucović". Učestvovaće i na Velikom međunarodnom festivalu u Temišvaru i Vršcu, od 11. do 15. maja, a u "Alatu" očekuju i inostranu turneju, te odlazak na Internacionalni festival u Pirotu, od 5. do 9 avgusta.

koncert alata u znak sjecanja na vesnu milojevic savatic

U "Alatu" najavljuju i organizovanje Međunarodnog festivala gdje bi gosti trebali da budu iz Temišvara, Srbije i dijaspore, a za kraj godine, po starom običaju, planiran je godišnji koncert.

"Alat", koji broji preko 450 članova, spada u red najbrojnijih kulturno-umjetničkih društava ne samo na prostoru bivše Jugoslavije i Balkana, već i Evrope.