Boračkim kategorijima na području Trebinja mora se pružiti podrška u stambenom zbrinjavanju i zapoljšavanju, te vratiti autoritet i dignitet, izjavio je danas predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Luka Petrović.

luka petrovic odbornik snsd trebinje

Petrović, koji je prije nekoliko dana izabran za predsjednika GO SNSD-a, rekao je na sastanku sa boračkim kategorijama da se mora prioritetno djelovati na stambenom zbrinjavanju porodica poginulih i ratnih vojnih invalida prve i druge kategorije.

"Na sastanku smo razgovarali i o problemima stambenog zbrinjavanja demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida koji imaju sudske sporove", rekao je Petrović i dodao da boračke kategorije do 31. marta moraju da dostave kompletne podatke o broju lica kojima je potrebna pomoć, naglasivši da ima prostora da budu riješeni prioriteti.

Petrović je istakao da u rješavanju ovih problema nema čekanja i da će direktorima svih preduzeća biti naloženo da pomognu u socijalnim zbrinjavanju ovih kategorija, jer su to i zaslužile.

"Boračka organizacija grada Trebinja bila je u veoma lošoj poziciji, izopštena i nije imala autoritet i dignitet koji zaslužuje", istakao je Petrović i dodao da bi Boračka organizacija trebalo da predlaže načelnika gradskog Odjeljenja za boračko-invaldisku zaštitu, što sada nije slučaj.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Nedjeljko Mićanović istakao je da su u ovoj organizaciji zadovoljni podrškom republičkih institucija u rješevanju problema boračkih kategorija. "Prioritetno se moraju zapošljavati djeca poginulih boraca, borci prve kategorije i članovi porodica u kojima niko ne radi", rekao je i Mićanović.

On je dodao da ima obećanje da će u narednom periodu biti renovirane prostorije Boračke organizacije koje su sada veoma neuslovne.

Predstavnici Boračke organizacije zahvalili su Petroviću što je organizovao današnji sastanak, jer smatraju da je to veliki iskorak u odnosu prema boračkim kategorijama.

Oni kažu da im mnogo znači i podrška predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, jer im je prilikom nedavnog boravka u Trebinju obećao radna mjesta i trajno stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca koje to do sada nisu riješile.