Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje su Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala B.T., iz Ljubuškog i lica inicijala S.Š., iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD Osiguranička prevara.

osiguranicka prevara u trebinju

Naime, 5. aprila 2013. godine, u 20.24 časova, prijavljeno je da se, na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje, u mjestu Tvrdoš, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozilo marke „Audi“, kojim je upravljao B.T. i vozilo „Opel kadet“, kojim je upravljao S.Š.

Prilikom vršenja uviđaja utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da se navedena saobraćajna nezgoda nije dogodila na način kako su opisali učesnici saobraćajne nezgode i da oštećenja na vozilima nisu nastala u pomenutoj saobraćajnoj nezgodi.

Nakon izvršenog vještačenja utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da se radi o fingiranoj saobraćajnoj nezgodi.

Ovaj izvještaj je rezultat nastavka aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela u vezi sa fingiranjem saobraćajnih nezgoda u cilju naplate osigurane sume novca od osiguravajućih društava.

U posljednje dvije godine ovo je 15 izvještaj u vezi sa fingiranjem saobraćajnih nezgoda kojima je ukupno obuhvaćeno 29 lica.