Samo nekoliko dana nakon  posjete predsjednika Srpske i SNSD-a najjužnijem gradu Republike Srpske, u Trebinju su krenule smjene političkih funkcionera i direktora javnih preduzeća i ustanova.

miroslav krstovic

Prvi na listi za smjenu našao se Miroslav Krstović, već sada nekadašnji direktor "Elektro-Hercegovine". Na njegovo mjesto, za vršioca dužnosti direktora, je imenovan Vladislav Vladičić, dojučerašnji Izvršni direktor za razvoj i investicije u Elektroprivredi Republike Srpske, potvrdio je za TrebinjeLive Nebojša Milivojević, predsjednik Nadzornog odbora ovog preduzeća. Milivojević ističe da je Krstović sam podnio ostavku, te da nije naveo razloge, a što i nije bio obavezan.

Kako nezvanično saznajemo, smjene se očekuju i u Hidroelektranama na Trebišnjici, kao i u još nekim javnim preduzećima i ustanovama u Trebinju.

Krstovićevu smjenu Dodik je najavio još prošle godine zbog izbacivanja porodice poginulog borca Vojske Republike Srpske iz stana u trebinjskom naselju Tini. Na dužnost direktora "Elektro-Hercegovine" Krstović je imenovan 2006. godine.