Lokalitet Orjen u fokusu ekološke zaštite

Izvor: Grad Trebinje Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 20. 03. 2014. - 16:27h

U Trebinju se danas održava prva radionica povodom izrade planova upravljanja potencijalnih Natura 2000 zaštićenih područja, pod nazivom „Planiranje upravljanja potencijalnih Natura 2000 područja Orjen-Bijela Gora“.

orjen

Cilj radionice je prikupljanje podataka o pomenutom području, odnosno identifikacija vrijednosti, definisanje povoljnih i nepovoljnih uticaja na identifikovane vrijednosti područja kako bi se Orjen-Bijela Gora na konkretan način zaštitio i postao dio Evropske ekološke mreže.

Učesnici današnje radionice su predstavnici ministarstava i lokalne samouprave, stručnjaci iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, te članovi NVO sektora i građanskih udruženja. Orjen-Bijela Gora je jedan od tri lokaliteta u BiH koji je Upravni odbor projekta odabrao.

Kako je zaštita prirodnih dobara prvenstveno interes grada i građana Trebinja, ispred Gradske uprave Trebinje učesnicima radionice obratio se načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Zoran Milošević.

Milošević je pozdravio učesnike radionice, te poželio uspješan rad ističući da gradska uprava podržava naučno-praktične skupove poput današnjeg.

Prezentacije o samom projektu i potrebi zaštite lokaliteta Orjen održali su Aleksander Golob i Đorđije Milanović. Moderator radionice je Andrijana Parić.

Nakon opsežne analize stanja i razmjene podataka, učesnici radionice danas će obići pomenuti lokalitet.

Planirano je da nakon današnje uvodne radionice u Trebinju ponovo bude organizovana radionica koja će obuhvatiti nešto praktičniji rad učesnika.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja