Povodom 21. marta, Dana Srednjoškolskog centra „Ivan Goran Kovačić“ iz Herceg-Novog, danas  je bilo svečano u Sportskom centru „Igalo“.

dan srednjoskolskog centra ivan goran kovacic herceg novi

Direktor centra Momir Dragičević i direktor Sportskog centra „Igalo“ Savo Morović potpisali su, u prisustvu Vladimira Žutkovića, sekretara za društvene djelatnosti opštine Herceg-Novi, protokol o saradnji dvije javne ustanove, a zatim je odigrana prijateljska košarkaška utakmica između košarkašica Školskog centra i Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja.

Predmet ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Javnih ustanova mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ i Sportskog centra „Igalo“, ima nekoliko važnih pitanja kao što su podsticaj razvoja školskog sporta uz korišćenje adekvatnih prostorna i tehničkih standarda. Ugovor, takođe, predviđa organizaciju sportskih manifestacija školskog sporta, razvoj volonterskog rada učenika na sportskim manifestacijama, apliciranje prema lokalnoj samoupravi, državnim i sportskim institucijama i organizacijama na osnovu zajedničkih projekata Centra i Škole.

Predviđena je i edukacija u oblasti sportske kulture, organizacija sportskih seminara i razmjena edukativnog materijala, a planirana  je i stručna pomoć prilikom instaliranja ili remonta raspoložive opreme, te pružanje drugih usluga u domenu djelatnosti Centra i Škole.

Poslije potpisivanja ugovora Savo Morović, direktor Sportskog centra „Igalo“,  na konferenciji za novinare, je rekao da je zadovoljan što se ugovorom ozvaničila saradnja jer i Školski centar i Sportski centar, kao institucije, su praktično na istom zadatku.

„U ovom prazničnom danu pokušavamo da obnovimo saradnju koju je Srednjoškolski centar Ivan Goran Kovačić’ imao sa školama iz okruženja, prije svega sa školama iz Trebinja i Dubrovnika. Tim povodom pozvali smo ih na jedan mali sportski turnir kako bi time počeli saradnju između učenika Centara iz Dubrovnika i Trebinja“, kazao je Momir Dragićević, direktor JU Srednje  mješovite škole  „Ivan Goran Kovačić“ i dodao da ekipa iz Dubrovnika nije došla u Herceg-Novi iz objektivnih razloga, dok je u grad pod Orjen stigla Gimnazija iz Trebinja.

dan srednjoskolskog centra ivan goran kovacic herceg novi

Nakon svečanog potpisivanja ugovora odigrana je i utakmica između košarkaških ekipa Školskog centra „Ivan Goran Kovačić“ i Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja. Pobijedile su domaće košarkašice rezultatom 64:56 nakon produžetaka, dok je u regularnom dijelu rezultat bio 54:54

„Zadovoljne smo što smo nakon dužeg vremenskog perioda mi i naši učenici ponovno na druženju u Herceg-Novom. Naše djevojke su dobro igrale i žao mi je što smo izgubili. Veći dio susreta smo bile bolje. No rezultat je u drugom planu, važno je druženje. Pozivamo učenice koje su nam danas bile rivalke da sa svojim profesorima posjete Trebinje i našu Gimnaziju“,  kazala je za TrebinjeLive psiholog Gimnazije „Jovan Dučić“ Maja Benderać, koja je bila vođa puta svoje ekipe u Herceg-Novom.

Strijelci za Školski centar su: Janja Elez,  Jelena Krivokapić, Ksenija Šabanović, Olivera Perišić, Anđela Varezić, Tamara Protić, Klaudija Baćević, Dragana Zloković.

Košarkašice Gimnazije „Jovan Dučić“ igrale su u sastavu: Anđela Janković, Jovana Mastilović, Dajana Vico, Nikolina Ninković, Nina Popović, Nina Krunić, Dragana Todorović, Milica Bokić, Sara Marić, Ana Rudisavljević.