Bez prisustva novinara, ali i bez informacije o prijemu, danas je novi konzul Republike Srbije u Herceg-Novom, Zoran Dojčinović, koji je u petak stigao u Herceg-Novi i preuzeo dužnost, imao prvi radni sastanak i razgovarao sa predsjednikom Opštine Dejanom Mandićem, predsjednicom SO Danijelom Đurović i načelnicom kabineta predsjednika opštine Sonjom Matijević.

zoran dojcinovic i dejan mandic sastanak herceg novi

Bila je to njegova prva zvanična posjeta predstavnicima lokalne uprave pošto je od ponedjeljka preuzeo tu dužnost s ciljem da se upozna sa rukovodstvom opštine i razmijeni mišljenje o najvažnijim temama buduće saradnje. Dojčinović je najavio u toku aprila dolazak i generalnog konzula, Slobodana Bajića, koji je zamijenio Marinu Jovićević, koja je do 1. februara bila prvi konzul Republike Srbije u Herceg-Novom.

Na sastanku je istaknuto da je dosadašnja saradnja Opštine Herceg-Novi i Generalnog konzulata Republike Srbije, čije je sjedište u Herceg-Novom, bila izuzetno dobra, te je izražena nada da će pozitivna iskustva na tom planu biti biti nastavljena i unapređena, stoji u saopštenju iz kabineta predsjednika opštine Dejana Mandića.