Kompanija "EFT" zatvara svoju kancelariju u Trebinju i premješta je u Bileću, nakon odluke grada Trebinje da kompanijama iz sektora energetike poveća komunalnu taksu za isticanje imena firme, saopšteno je danas iz ove kompanije, prenosi Srna.

slavko vucurevic na konferenciji

U saopštenju se naglašava da su opštinske takse uvećane sa 5.000 na 50.000 KM, a istovjetne takse u Banjaluci, Bileći ili Beogradu niže su desetak puta. "Ovo nerazumno povećanje takse za isticanje firme vidimo kao još jednu demonstraciju neodgovornog odnosa grada Trebinja i gradonačelnika /Slavka Vučurevića/, ovog puta ne samo prema 'EFT-u' nego prema privredi uopšte, a time posredno i prema građanima tog grada", navode iz kompanije "EFT", piše Srna.

Povodom odlaska ove kompanije iz Trebinje viđenje cijele situacije danas je novinarima u Trebinju objasnio i gradonačelnik Slavko Vučurević. "Da li je gospodin Hamović koji je vlasnik 'EFT'-a rekao koliko je zaradio od hidroelektrana i energetskog sektora u Republici Srpskoj, odnosno u Hercegovini. Što se mene tiče i odlaska gospodina Hamovića srećan mu put. Ako on nije spreman, a nije spreman jer sam ga pitao prošlog aprila 'gospodine Hamoviću, Vi ste biznismen, zaradili ste ogroman novac trgujući električnom energijom koja se proizvodi u Hercegovini, da ulažete nešto u Hercegovinu', on je meni rekao da ga u investicionom smislu ne zanima Hercegovina", kazao je Vučurević i dodao: "ako on ne može da plaća taksu, a zaradio je milione, tačnije rečeno digao se na trgovini sa strujom iz Hercegovine, onda i kao Hercegovac, čovjek i biznismem, što se mene tiče, srećan mu put, ispalo svako oko koje je za njim zaplakalo".

Imao je četiri radnika i ako hoće neka plati, a ako neće neka ide gdje god hoće, pa i u Stolac gdje mu je postojbina, sa ovim riječima gradonačelnik Vučurević završio je razgovor na ovu temu.