Na izbornoj Skupštini mladih Srpske demokratske stranke Gradskog odbora Trebinje /GO SDS/, koja je održana u nedjelju, 16. marta 2014. godine, za predsjednika Gradskog odbora Mladih izabran je Veselin Dutina, diplomirani inžinjer iz Trebinja.

veselin dutina mladi sds trebinje

Prethodno se svim prisutnim članovima obratio predsjednik Gradskog odbora SDS Trebinje gospodin Vidomir Begenišić koji je istakao da je za svaku političku stranku od neprocjenjive vrijednosti jaka omladinska organizacija i da je upravo takva organizacija mladih u Gradskom odboru SDS Trebinje. Takođe, Begenišić je napomenuo da je svakodnevni dolazak novih mladih i obrazovanih ljudi u Srpsku demokratsku stranku garancija uspjeha i dobrog izbornog rezultata na predstojećim Opštim izborima koji se održavaju u oktobru ove godine.

U svom obraćanju prisutnima, novoizabrani predsjednik Gradskog odbora mladih SDS Trebinje Veselin Dutina je istakao da se mladi u Republici Srpskoj nalaze u izuzetno teškoj situaciji koja im ne dozvoljava da na adekvatan način iskažu svoja znanja, sposobnosti i da na realnim osnovama planiraju svoju budućnost.

„Istorijska misija Srpske demokratske stranke je bila da okupi i sačuva srpski narod na ovim područjima, a na njenim mladim naraštajima je da sačuvaju identitet Republike Srpske i da život njenih građana učine boljim, bez obzira na starosnu strukturu i stepen obrazovanja“, rekao je Dutina.