Narko-bos Darko Šarić prebačen je na beogradski aerodrom nakon što je jutros uhapšen u zajedničkoj akciji policija Crne Gore i Srbije.

uhapsen darko saric

Avion u kome je bio Šarić u 8.50 sletio je u Beograd.

Prema proceduri, Šarić bi trebalo da sa aerodroma bude prebačen u policijsku upravu Beograd, radi identifikacije, a potom i u Specijalno tužilaštvo.

Prema saznanjima B92, Šarića je srpska tajna policija locirala u Južnoj Americi, poslije čega je prebačen u Crnu Goru, gdje je zvanično uhapšen, a potom i prebačen u Srbiju.

U Vladi Srbije u 12.00 časova trebalo bi da bude održana vanredna konferencija za novinare, na kojoj bi trebalo da se obrati ministar pravde Srbije Nikola Selaković.

Odbjegli narko-bos Darko Šarić uhapšen je jutros u zajedničkoj akciji kojom su rukovodili ministri pravde Srbije i Crne Gore.

Šef narko-mafije, čije je hapšenje nekoliko puta najavljivano, u medijima se prvi put "pojavljuje" u oktobru 2009, kada su agencije prenijele da je urugvajska policija zaplijenila 2,8 tona kokaina na jahti "Maui", pod britanskom zastavom, u luci Santjago Vaskes, 25 kilometara zapadno od Montevidea.

Tom prilikom uhapšene su dvije osobe, Urugvajac i Srbin, koji su pokušali da kokain sa jahte prebace na prekookeanski brod, čija je krajnja destinacija bila zapadna Evropa.

Tovar sa drogom presretnut je u okviru zajedničke akcije "Balkanski ratnik" američke agenicije DEA, srpske BIA i policije Urugvaja. Paralelno, beogradska policija uhapsila je pripadnike Šarićeve grupe koji su se zatekli u Srbiji.

U januaru 2010. godine za Darkom Šarićem raspisana je međunarodna potjernica.

Podgorička "Pobjeda" u januaru 2010. godine, pozivajući se na neimenovane izvore iz policije, objavila je da je Darko Šarić, koji je posljednji put viđen u Pljevljima deset dana ranije, napustio Crnu Goru i od tada mu se gubi svaki trag.

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal podiglo je 13. aprila 2010. godine optužnicu protiv Šarićeve grupe.

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević podigao je 6. avgusta 2010. godine novu optužnicu protiv Šarića i još osam osoba zbog pranja više od 20 miliona evra od prodaje kokaina.

Radisavljević je izjavio da je zakonski zaprijećena kazna za pranje novca u ovom obimu između dvije i 12 godina zatvora.

Tužilac je naveo da je novac od droge uložen u kupovinu poljoprivrednih dobara i hotela u Vojvodini, kao i u drugim privatizacijama u Srbiji.