Leotar je moj klub i imao sam veliku želju da pomognem, ali klub ne mogu da budu samo treneri i igrači, rekao je Vladimir Gaćinović, koji je u ponedjeljak objavio da podnosi ostavku na mjesto šefa štručnog štaba trebinjskog premijerligaša.

vladimir gacinovic napusta leotar

Prvi prvak u Premijer ligi BiH nalazi se u gotovo bezizlaznoj situaciji i jednom nogom je već u Prvoj ligi Republike Srpske. Sada je ostao bez trenera, koji u prva tri kola proljećnog dijela prvenstva nije uspio da razdrma ekipu koja je sa devet bodova zakovana za dno tabele. Do kraja prvenstva u opticaju su 24 boda, a Trebinjci za sigurnom zonom u ovom trenutku zaostaju čak 11 bodova. Gaćinović je odluku da napušta ekipu saopštio igračima i pomoćnicima još u subotu, nakon poraza od Travnika na "Policama" (0:2), a tek danas se obratio široj fudbalskoj javnosti.

"Osjećao sam moralnu obavezu da pomognem klubu u najtežim trenucima i prihvatio sam se posla u Leotaru, iako sam i tada znao kakva je situacija. Da budem odlučan u tome, motivisalo me i što sam na jednom mjestu vidio sve uglednije ljude u Trebinju, koji su bili spremni da zajedno povuku Leotar da ne ispadne u četvrtu ligu, već da se takmičimo i pokušamo izboriti opstanak", počeo je Gaćinović, koji je ekipu preuzeo sedam dana prije početka prvenstva, i nastavio: "Međutim, od tog sastanka, klubu je omogućeno da počne takmičenje i ništa osim toga. Znaju svi kako je ekipa sastavljena, a problemi koji su bili i prije, postoje i sada i u takvim uslovima je nemoguće raditi."

Iskusni stručnjak, koji je u karijeri vodio i Zvijezdu iz Gradačca, ističe da odluku nije donio preko noći.

"Dobro sam razmislio. Nemamo ni osnovne uslove. Izgubili smo sve šanse za opstanak, ekipu teško motivišem i osjetio sam da je najbolje da neko drugi vodi Leotar u nastavku prvenstva", izjavio je Gaćinović.

On je istakao da u ovom kratkom periodu, koliko je sjedio na klupi Trebinjaca, nije imao nikakvih problema sa igračima.

"Zahvalio bih igračima na odličnoj saradnji. Sve moje zahtjeve su ispunjavali, udarnički su radili, ali i oni teško nalaze motiv da treniraju i da igraju. Volio bih da je ona energija koja je postojala na sastanku sedam dana prije prvenstva i nastavljena, ali opet smo se vratili na ono staro i prepušteni smo sami sebi. Leotaru želim sve najbolje", zaključio je Vladimir Gaćinović.

Zasad nije poznato ko će voditi klub u nastavku prvenstva.