Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Prijedoru da ne zna šta je izjavio gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, ali da može pretpostaviti da su u pitanju samo neistine.

milorad dodik

"Ništa nisam čuo, niti znam šta je Vučurević izjavio, ali pretpostavljam i mogu samo da kažem da sve što je rekao govori više o njemu nego o meni. Iako ne znam o čemu je konkretno govorio, pretpostavljam da su u pitanju neistine. Vučurević očigledno ima problem sa artikulacijom", istakao je Dodik.

Predsjednik Republike rekao je novinarima da je juče bio u Trebinju i da se trudio da komunicira sa velikim brojem građana.

"Vidim da su građani nezadovoljni i da u Trebinju ne postoji komunikacija koja obezbjeđuje odgovore na njihova pitanja. Možda je to iziritiralo samog gradonačelnika. Što se njega lično tiče, nije bio pomenut ni u pozitivnom ni u negativnom kontekstu", naglasio je Dodik.

On je dodao da je gradonačelnik Trebinja prije godinu dana iznio laži na račun nekih njegovih veza sa albanskom mafijom.

"Prije godinu dana Vučurević je izjavljivao i lagao o mojim navodnim vezama sa nekom albanskom mafijaškom grupom i tada je rekao da će iznijeti podatke o tome za tri dana. Od tada je prošlo godinu dana. Sve što kaže je njegov problem i ako bude argumenata za tužbu, dobiće tužbu pa će se time baviti", rekao je Dodik.

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Trebinja je iznio niz uvreda i optužbi na račun predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a građane koji su došli na njegovu tribinu nazvao je "petokolonašima i imbecilima".