Gradski odbor /GO/ DNS-a Trebinje ocijenio je danas da su sramotne optužbe i uvrede gradonačelnika Slavka Vučurevića na račun predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kao i građana koji su prisustvovali njegovoj tribini.

petar ivankovic dns trebinje

Predsjednik GO DNS-a Petar Ivanković izjavio je Srni da je Vučurević, ničim izazvan, nastavio da se ponaša nedolično prema predsjedniku Srpske, te da ga na najprostiji način vrijeđa, što ne priliči nikome, a posebno njemu kao gradonačelniku Trebinja, koji bi trebalo da održava dobre odnose da republičkim institucijama, a ne da ih ruši.

"Takav način vrijeđanja je nedopustiv i ništa dobro ne donosi ni gradu, ni njegovim građanima, već samo stvara lošu klimu za ulaganja i privlačenje investitora", rekao je Ivanković, koji je i odbornik u Skupštini grada.

On je istakao da DNS najoštrije osuđuje i Vučurevićevo vrijeđanje građana da su "petokolonaši i imbecili", istakavši da građani to ničim nisu zaslužili bez obzira kojoj političkoj partiji pripadali.

"Vučurević je prostom retorikom još jednom pokazao da ne poštuje institucije Republike Srpske i da omalovažava građane Trebinja", rekao je Ivanković.

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Trebinja je iznio niz uvreda i optužbi na račun predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a građane koji su došli na njegovu tribinu nazvao je "petokolonašima i imbecilima".