Na teniskim terenima u Herceg-Novom minulog vikenda održan je prvi od četiri predviđena turnira Mimoze u tenisu.

tenis turnir mimoze igalo Bjelotomić sa finalistima

U pionirskoj konkurenciji do 12 godina nadmetalo se 27 dječaka i 10 djevojčica iz klubova iz Crne Gore, te iz Teniskog kluba „Tini“ iz Trebinja. U muškoj konkurenciji pobjednik je bio Vuk Vuksanović iz TK „Klej Park“ iz Bara koji je u finalu pobijedio Budimira Tomanovića iz Igala. Kod djevojčica je prvo mjesto pripalo Ivi Nišavić iz „Tom Spina“ iz Tivta koja je finalni meč dobila bez borbe jer joj je isti predala Ana Cvijetić iz „Klej Parka“ iz Bara.

Teniski klub „Tini“ je debitovao na ovom takmičenju sa četiri igrača koji su izgubili u prvom kolu. Dejan Jegdić je poražen od Petra Lješevića iz kluba „Slovenska Plaža“ iz Budve,  Aljoša Dabović je izgubio od Podgoričanina Danijela Markovića, Pavle Dabović je poražen od Jovana Milovića iz „Sutjeske“ iz Nikšića i Bojana Šakotića je pobijedio Aleksandar Marić iz Igala.

Teniski klub „Tini“ je u Herceg-Novi došao na poziv Svetka Bjelotomića, teniskog trenera i sudije prvog turnira „Mimoze“. „Teniski klub ’Igalo’ ima dobru saradnju sa Trebinjcima. Momci  trenera Vladice Kovačevića  su tek na  nekom početku. Ovim turnirom počeli smo saradnju, a mislim da će doći i na narednim turnir do 14 godina. Takođe, pozval smo ih već sada u junu na naš prvi memorijalni turnir ’Ivan Huić’“, rekao je za TrebinjeLive Svetko Bjelotomić.