Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poklonio je danas EKG aparat Domu penzionera u Trebinju i najavio rekonstrukciju ove ustanove, za šta je Vlada obezbijedila oko dva miliona KM.

dom penzionera trebinje

Sa Dodikom je Dom penzionera u Trebinju danas posjetila i premijer Željka Cvijanović, i tom prilikom je istaknuto da je Vlada obezbijedila četiri i po miliona KM za ovaj grad, odnosno za završetak zgrade za porodice poginulih boraca i rekonstrukciju Doma penzionera.

Dodik je istakao da društvo, država i predstavnici institucija Republike Srpske ne prestaju da pokazuju i dokazuju odgovornost za kategoriju starih i bolesnih ljudi, ali da se nikada ne smije izgubiti humana dimenzija.

On je rekao da je EKG aparat skroman doprinos, te da je Srpska nesumnjivo socijalno i humano odgovorna društvo koje nikada nije odustajalo da pokaže tu svoju stranu.

"Naša je obaveza bila da i u ovim izazovnim vremenima obezbijedimo dodatne impulse da bi se ova ustanova završila i stvorili bolji uslovi za život u njoj, ali i otvorila nova radna mjesta", rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

On je naveo da će poslije rekonstrukcije trebinjski Dom penzionera biti ekonomski i finansijski samoodrživ i da će proširiti kapacitete, naglasivši da je to i bio krajnji cilj dugogodišnjih napora države.

"Drago mi je da vidim napredak u ovoj ustanovi, a on je nesumnjivo vezan ne samo za novac, već i za entuzijazam zaposlenih koji ulažu napore da se ustanova održi i trajno obavlja svoje funkcije", istakao je Dodik.

Cvijanovićeva je istakla da će Vlada Srpske sa predsjednikom Republike Miloradom Dodikom nastaviti da radi na poboljšanju uslova za život korisnika Doma, ali i svih građana.

"Mi razumijemo da su potrebe u našem društvu velike, da populacija koja je starija ima izraženije potrebe i nastojima da im obezbijedimo što bolje uslove za život", istakla je Cijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo uslovima u Domu penzionera, ističući da će oni biti još bolji njegovim skorim uređenjem.

Direktor Doma penzionera Dara Cvijetić zahvalila je na poklonu i donaciji, podsjetivši da je Dodik prije nekoliko godina obećao sredstva za rekonstrukciju i da je održao obećanje.

Ona je istakla da će se rekonstrukcijom, koja će početi do jula ove godine, dobiti novih 30 mjesta za smještaj i 10 novih radnih mjesta.

"Uz podršku Vlade i grada, Dom je do sada izmirivao sve obaveze prema dobavljačima, plate, poreze i doprinose, a kada se završi rekonstrukcija nama takva pomoć neće biti potrebna", istakla je Cvijetićeva, naglašavajući da su kapaciteti ustanove popunjeni i da se traži mjesto više u ovoj ustanovi.