Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Vlada Republike Srpske obezbijedila novac da ove godine na području Trebinja bude riješeno pitanje smještaja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do četvrte kategorije.

dodik cvijanovic sastanak sa predstavnicima boracke populacije trebinje

Dodik i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarali su danas u Trebinju sa predstavnicima odbora ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

Dodik je nakon sastanka rekao novinarima da je proširenje spiskova za stambeno zbrinjavanje ovih kategorija jedan od problema koji se stalno pojavljuje.

On je napomenuo da su do sada bili jedan do dva neriješena slučaja, a da sada ima 16 porodica koje treba stambeno zbrinuti i da će to biti konačan broj kada je riječ o rješavanju ovog pitanja.

"To je problem koji će u narednom periodu rješavati boračke strukture zajedno sa organima vlasti", pojasnio je Dodik.

On je istakao da je sa boračkim kategorijama razgovarao o problemu zapošljavanja i dodao da će desetoro iz ove kategorije stanovništva biti zaposleno u narednom periodu.

Prema njegovim riječima, radna mjesta su jedno od ključnih pitanja društva nakon spekulativne privatizacije i svjetske ekonomske krize.

Dodik je najavio više razgovora o načinu kako iznaći mogućnost za brže zapošljavanje, te da će u Republici Srpskoj u narednom periodu biti zaposleno oko hiljadu ljudi. On je dodao da to nije dovoljno, ali da se prioriteti prvo moraju rješavati.

Predsjednik trebinjske Boračke organizacije Neđeljko Mićanović izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom sa predsjednikom Republike Srpske o rješavanju pitanja stambenog zbrinjavanja i zapošljavanja članova porodica iz boračkih kategorija.

"Dobili smo Dodikovu podršku i vjerujemo u pozitivan ishod razgovora", istakli su predstavnici odbora ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.