Republiku Srpsku do kraja sedmice očekuje sunčano i toplo vrijeme, sa dnevnom temperaturom od 15 do 20 stepeni Cezijusovih, rekao je Srni dežurni meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Igor Kovačić.

nestabilno vrijeme u bih

On je naveo da će period natprosječno toplog vremena za ovo doba godine u srijedu biti prekinut prolaznim naoblačenjem, koje će ponegdje donijeti slabu kišu, prije podne na sjeveru, a poslije podne i tokom večeri i u centralnim krajevima.

"U četvrtak i petak očekujemo svježija jutra, sa slabim mrazom na planinama, a u ostalim krajevima sa jutarnjom temperaturom od tri do sedam stepeni. Tokom dana biće sunčano, uz rast dnevne temperature", rekao je Kovačić.

Prema njegovim riječima, slično vrijeme zadržaće se i tokom vikenda, dok se početkom sljedeće sedmice očekuje novo naoblačenje.

"Cijela naredna sedmice proteći će u nešto promjenjivijem vremenu. U ponedjeljak i utorak ćemo imati kišu, a onda pretežno oblačno vrijeme, ali sa ugodnom temperaturom, ponovo do 20 stepeni", objasnio je Kovačić.

Prestanak padavina i razvedravanje očekuje se između 28. i 29. marta, kada će jutarnja temperatura ponovo biti nešto niža, dok će tokom dana biti sunčano i ugodno toplo.

"Početak aprila donosi prolaznu kišu i nešto izraženije zahlađenje, tako da bi od 1. aprila moglo biti slabog jutarnjeg mraza i u nižim krajevima. U tom periodu jutarnja temperatura iznosiće od minus jedan do pet stepeni Celzijusovih", napomenuo je Kovačić.