U organizaciji Udruženja pedagoga fizičke kulture regije Trebinje danas je u Trebinju održan završni turnir istočnohercegovačke regije u košarci  u okviru Malih olimpijskih igara RS.

kosarka male olimpijske igre rs

Najviše znanja i umijeća pokazale su učenice „Centra srednjih škola“ iz Trebinja i učenici Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ iz Bileće, koji su bili bolji od svojih protivnika i predstavljaće istočnu Hercegovinu na završnom turniru u Bijeljini krajem aprila.

Najbolji košarkaš na turniru bio je Predrag Radovanović član pobjedničke ekipe, a najefikasniji je bio Stefan Mijović, član ekipe Gimnazije „Jovan Dučić“. U konkurenciji djevojaka, oba trofeja u pojedinačnoj konkurenciji dobile su članice pobjedničke ekipe.  Najbolji igrač je Milica Ćuk, a strijelac Zorica Gudelj. Na turniru je, posebno u muškoj košarci, viđena veoma kvalitetna igra, pogotovo u meču trebinjske i bilećke ekipe, dok je u konkurenciji djevojaka, ekipa iz Trebinja bila mnogo bolja od svojih rivala i ostvarila zaslužen plasman na završni turnir Malih olimpijskih igara.

Rezultati:

Muškarci:

SŠC „Golub Kureš“ Bileća – Gimnazija „Jovan Dučić“ Trebinje 55-52

SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko - SŠC „Golub Kureš“ Bileća 34 – 42

Gimnazija „Jovan Dučić“ Trebinje - SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko 69-54

Djevojke:

Centar srednjih škola Trebinje – SŠC „Golub Kureš“ Bileća 61-17

SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko - Centar srednjih škola Trebinje 24-57

SŠC „Golub Kureš“ Bileća - SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko 14 - 43