U Trebinju je juče održan XI Međunarodni džudo kup „Trebinje 2014“ – IV Memorijal „Miloš Mrdić“  u organizaciji Džudo kluba „Leotar“.

Dzudo

Na takmičenju je učestvovalo je 610 takmičara iz 51 kluba, iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije. Takmičenje je otvori gradonačelnik Grada Trebinja Slavko Vučurević, a učesnike je takođe pozdravio i predsjednik DžK “Leotar“ Milan Koljenšić.

Takmičari su se borili u pet starosnih uzrasta u muškoj i ženskoj konkurenciji. U kategoriji poletaraca i poletarki najbolje ekipe su DžK „Leotar“ sa 19 bodova, DžK „Berkovići“ sa 16 bodova i DžK „Akademik“ iz Nikšića sa 14 bodova.

U kategoriji mlađih pionira i pionirki najbolje ekipe su : DžK “Borsa“ Mostar sa 16 bodova, te DžK „Berkovići“ sa 12 bodova i DžK „Solin“ Solin sa 10 bodova. U kategoriji starijih pionira i pionirki najbolje ekipe su: DžK “Leotar“ sa 13 bodova, te DžK“Borsa“ Mostar sa 12 bodova i DžK “Akademik“ sa 11 bodova. U kategoriji kadeta i kadetkinja najbolje ekipe su: DžK “Famos“ Vojkovići sa 17 bodova, DžK “Borsa“ sa 11 bodova i DžK „Srpski Soko“ sa 11 bodova. U kategoriji juniora i juniorki najbolji je DžK „Leotar“ sa 17 bodova, DžK „Srpski Soko“ sa 13 bodova, a treći je DžK „Dubrovnik“ Dubrovnik sa 8 bodova.

Džudisti „Leotara“ osvojili su 8 zlatnih medalja, 9 srebrnih i 16 bronzanih medalja. Zlatne medalje su osvojili :

1.    Magdalena Zarić   poletarka -44 kg

2.    Pavle Kurdulija poletarac  -50 kg

3.    Darko Zotović poletarac  +50 kg

4.    Blagota Mrdić  st.pionir  -38 kg

5.    Nikolija Brborić  st.pionirka -40 kg

6.    Nikola Boljanović  junior -60 kg

7.    Stefan Milić junior -73 kg

8.    Ivana Rikalo juniorka -63 kg