Na javnoj tribini koja je večeras održana u Domu kulture u Trebinju, pred više stotina građana, govorili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

javna tribina trebinje

Radmanović je u svom obraćanju istakao da oni koji kažu da Srpskoj ne prijeti opasnost sa strane varaju građane Republike Srpske. "Ne damo Republiku Srpsku jer je to naša zemlja, nju volimo i nju ćemo odbraniti. Znamo šta građani Srpske očekuju od svog rukovodstva bez obzira ko njega činio, i ponosno kažemo i svim strancima i svima onima koji nas napadaju", rekao je Radmanović i dodao da su stranci ukinuli pomoć jer, kako kažu, ne slušamo, pokušavajući da kažnjavajući građane na vlast dovedu one koji se njima sviđaju i koji ih slušaju, odnosno one koji neće hrabro braniti Republiku Srpsku kao Milorad Dodik i ekipa iza njega. nebojsa radmanovic javna tribina trebinje

On je istakao da se ne može osvojiti vlast i voditi narod konstantnim napadima na Milorada Dodika i SNSD.

Vanredni prijevremeni izbori su u Srbiji i Makedoniji, a isti se pokušavaju napraviti i u Crnoj Gori, a to se pokušava i u Republici Srpskoj. "Postoje veliki igrači, a mi smo dužni da spriječimo njihove igranke i da uradimo ono što je najbolje za naš narod", konstatovao je Radmanović i dodao da na taj način žele napasti Srpsku.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da aktuelna Vlada zna da upravlja procesima i da zna šta radi i šta je čeka, a da je pri tome Hercegovina mjesto gdje je vlada snažno intervenisala. " Od 2007. godine ne postoji nijedna vladina mjera koja se sprovodila za bilo koju kategoriju stanovništva, a da je Hercegovina bila izuzeta", rekla je Cvijanovićeva i dodala da je u istočnom dijelu Srpske realizovan veliki broj značajnih projekata. zeljka cvijanovic javna tribina trebinje

Sve zahtjeve koje su opštine ispostavljale Vladi, ona je reagovala i realizovala preko svog razvojnog programa. "Ja bih i danas voljela da mogu više da intervenišem kada je u pitanju Trebinje, ali iz ovog grada nikada nisam dobila nijedan prijedlog i ideju. Kada dobijemo ideju naravno da ćemo reagovati. Ipak, vladino prisustvo ovdje je obilježilo mnoge stvari ne samo po infrastrukturi, već i po broju zaposlenih, i tako će biti i u narednom periodu", kategorična je Cvijanović. Ona je podsjetila da su prioritet Vlade nova radna mjesta, te da su do sada povećane penzije, ostvareni niski troškovi studiranja, rasterećena privreda i povećana briga o socijalnim kategorijama stanovništva.

Pozdravljajući građane Trebinja predsjednik Srpske Milorad Dodik je rekao da je razumio poruku građana Trebinja sa lokalnih izbora, te podsjetio na rezultate od 2006. godine. "Kada smo otvarali Čemerno rekli su da će se za par dana srušiti. Evo ja sada prošao ono i dalje stoji", kazao je Dodik, burno pozdravljen od prisutnih. "Morate da znate da je ovaj grad prije lokalne vlasti SNSD-a bio na crnoj listi, i SNSD je skinuo sa ovog grada etiketu grada sa crne liste. Kada je SNSD pobijedio prvi put u Trebinju na lokalnim izborima to je bila planetarna vijest, a šta Vam je bilo poslije da više niste planetarna vijest nemam pojma. Ali u svakom slučaju znam da sada niste baš neka vijest. Ovaj Vam se ovdje izgalamio, svašta izgovorio, a možete i Vukana to pitati ima on to snimljeno sigurno", kazao je Dodik. milorad dodik javna tribina trebinje

"Kaže Vam gradonačelnik, 'Milorad Dodik i njegova porodica su u kriminalu i povezani su sa nekom šiptarskom porodicom i za tri dana ću iznijeti koja je to porodica', je li tako Vukane bilo?  A evo prošlo godinu dana", prokomentarisao je predsjednik Dodik.

"Dodik ovo, Dodik ono, Dodik samo kaže, 'nećete promijeniti ništa na teret Republike Srpske, a ako nas dovoljno budete maltretirali napravićemo samostalnu državu'", rekao je Dodik uz konstataciju da je očigledno da građani Trebinja nisu zadovoljni postojećom garniturom vlasti u Trebinju, jer inače ne bi večeras došlo ovoliko naroda.

On je napomenuo da je Srpska veliko gradilište gdje se trenutno realizuje izgradnja po dvije termoelektrane i hidroelektrane, autoputevi, te da će Trebinje dobiti aerodrom, i da će, kako je večeras rekao Dodik, on prvi na njega sletjeti, jer ta čast pripada predsjedniku. gosti tribina trebinje

Javnoj tribini su, između ostalih, prisustvovali, načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić, narodni poslanici Veljko Marić, Ilija Tamindžija i Radovan Vuković, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, generalni direktor Elektroprivrede Srpske Branislava Milekić. U okviru tribine građani su gostima postavljali pitanja, kojih je najviše bilo iz oblasti boračke populacije i socijalnih pitanja.

Za večerašnju tribinu u Trebinju vladalo je veliko interesovanje o čemu svjedoči i podatak da je ispred Doma kulture, čija sala ima blizu 500 mjesta, ostalo još najmanje 300 ljudi.

gosti tribina trebinje

Dodik će sutra posjetiti Dom penzionera i tom prilikom uručiti toj ustanovi EKG aparat, dok će u poslijepodnevnim časovima posjetiti Nevesinje.