Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik večeras je na javnoj tribini u trebinjskom Domu kulture istakao da je prioritet u narednom periodu zapošljavanje onih ljudi u čijoj porodici niko ne radi.

milorad dodik javna tribina trebinje

Tim povodom, kako je rekao Dodik, već sutra će održati sastanak sa odgovornim ljudima u Elektroprivredi Republike Srpske kako bi se, između ostalog, sagledali njeni resursi. "Jedna od akcija koju ćemo sprovesti u narednom vremenu je da pokušamo da iz svake porodice zaposlimo bar po jednog člana, i oni će sada biti prioritet nekih naših aktivnosti. Kada bar jedan član porodice radi onda je nekako lakše izdržati, nego da niko ne radi", rekao je predsjednik Dodik i dodao da cijelo društvo mora biti socijalno odgovorno i pokušati ljude razumjeti i pomoći.

On je napomenuo da je tokom osam godina vršenja vlasti od strane Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ vjerovatno bilo i grešaka, ali da će ih u narednom periodu sagledati i popraviti. "Mi ne bježimo od toga da uradimo sve što je neophodno kako bi Republika Srpska vratila i ojačala svoju vjeru u samu sebe. A da bi ojačala vjeru u samu sebe mora biti solidarna, i solidarnost je nešto što nam treba u ovom trenutku", kazao je predsjednik Srpske uz konstataciju da niko nije srećan ako u društvu nisu srećni svi.

U vrijeme aktuelne vlasti Srpska je doživjela najveći politički uspjeh i stabilnost, napomenuo je Dodik i dodao da je rezultat toga povećan bruto društveni proizvod i plate u javnom sektoru, te bolji odnosi sa zemljama poput Rusije i Izraela, a Srpska je uvažena u Evropskoj uniji, te predstavlja  nezaobilazan faktor odlučivanja u BiH.

"Veoma mi je drago što sam ovdje vidio veliki broj ljudi. U ovaj grad rado dolazim i nikada nisam odustajao, pa čak i kada su neki pojedinci iz Trebinja pokušali da izraze svoju nedobrodošlicu meni i politici koju vodim", rekao je Dodik i dodao da će u narednih par mjeseci početi rekonstrukcija Doma penzionera i dovršetak stanova za sve porodice poginulih boraca, te nastavak radova na izgradnji obilaznice i sistema "Gornji horizonti". "Nismo odustajali bez obzira što su nas neki vrijeđali", kategorično je poručio Dodik sa večerašnje tribine kojoj je prisustvovalo više stotina Trebinjaca.

Prema riječima predsjednika Dodika, ponašanje gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića prema vlastima u Banjaluci u Trebinju niko neće osjetiti nikakvu štetu. "Trebinje za mene nije ni gradonačelnik ni bilo ko drugi pojedinačno, već je ono za mene strateški grad Republike i tako ću i da se ponašam prema njemu", zaključio je Dodik.

Nakon tribine Dodik je rekao da se neće sastati sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem, jer ga nije ni pozvao.

"Na tribinu sam došao kao predsjednik Republike Srpske, a gradonačelnik me nije pozvao na sastanak. Gotovo da je to i nepotrebno iz razloga što smo se ranije sastajali i pokušali nešto da dogovorimo, ali te dogovore nisu ispoštovali", rekao je Dodik.