Za trebinjske vandale nema odmora. Oni, kao da su organizovana grupa, svake sedmice u Trebinju naprave bar po jedan vandalski pohod. Ovoga puta na meti se našlo, po ko zna koji put, dječije igralište u Gradskom parku "Jovan Dučić".

djecije igraliste u gradskom parku u trebinju

U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove Grada Trebinja ističu da su izašli na teren i zatekli polomljenu "drvenu kulu" gdje se mališani igraju. Iz pomenutog Odjeljenja dodaju da će šteta vrlo brzo biti sanirana, te da će sve biti prijavljeno Centru javne bezbjednosti Trebinje.

Podsjećamo da je igralište otvoreno u septembru 2012. godine, te da je za izgradnju istog iz budžeta grada izdvojeno 50.000 KM. Samo mjesec dana nakon zvaničnog otvaranja huligani su ruinirali igralište, ali je ubrzo obnovljeno. Ipak, ni tadašnje pisanja medija kao ni apeli nadležnih, nisu uticali na trebinjske vandale da zaustave svoje sulude pohode.

Vandali ovoga puta nisu zaboravili ni tek izgrađenu česmu u parku, pa su i nju, kako dolikuje, išarali. Djeca, koja se redovno igraju u parku, zbog lične sigurnosti, više tamo neće dolaziti, poručuju zgroženi roditelji uz poziv nadležnim da se već jednom stane na kraj uništavanju gradske imovine.

djecije igraliste u gradskom parku u trebinju

S druge strane, vandalski pohodi nisu usmjereni samo na uništavanje dječijeg igrališta, već i na tek zasađeno drveće, klupe, javnu rasvjetu, a nerijetko se desi i da grafiti uvredljivog sadržaja "krase" zgrade u samom centru grada. Tako je nedavno išaran stadion malih sportova "Aleksandar Masleša", te uništene zaštitne ogradice oko tek posađenih sadnica u ulici Doktora Levija u Policama.

"Vandalska bolest" već duže vrijeme djeluje u Trebinju, a još uvijek niko nije odgovarao. Trebinjci kažu da se za počinioce ovakvihi sličnih djela trebaju pooštriti sankcije, te da se cijelo društvo mora zapitati šta se dešava sa omladinom, jer, kako kažu naši sugrađani, ovakvom ponašanju prethodi kućni odgoj koji je u ovakvim i sličnim situacija i te kako zapostavljen.

djecije igraliste u gradskom parku u trebinju