Igor Ratković (19) iz Trebinja je u noći između srijede i četvrtka izbo nožem ispred svoje porodične kuće u trebinjskom naselju Police sugrađanina Nikolu Vujovića (27), nanijevši mu teške povrede.

traka policija

Odmah nakon sukoba policija ga je privela, a pozadina svega je, pričaju komšije, bila svađa u vezi s novcem, koji je pominjan nekoliko puta u svađi ispred kuće Ratkovića.

Do povrijeđenog Vujovića u petak je bilo nemoguće doći, jer se, kako kažu ljekari, oporavlja na Intenzivnoj njezi Opšte bolnice Trebinje, gdje su mu utvrđene ubodne rane po leđima, lijevom ramenu i lijevoj lopatici. Ubodi noža, ističu, nisu bezazleni, iako je trenutno van životne opasnosti.

"Pacijent je zadobio teške tjelesne povrede u predjelu lijevog grudnog koša, a trenutno se nalazi na Odjeljenju intenzivne njege, na kojem ne smije biti uznemiravan, iako možemo da kažemo da je njegovo stanje zasad stabilno", kazala je Biljana Bogdanović, portparol trebinjske bolnice.

Nije poznato da li je u pitanju utjerivanje dugova, reketiranje Ratkovića, koji se unazad nekoliko godina bave građevinarstvom i uređenjem unutrašnjih i vanjskih zidova, ili pak nešto treće.

Međutim, komšije podsjećaju da je prije dvije godine na volšeban način izgorio golf pet u vlasništvu njegovog brata Velibora Ratkovića, inače vlasnika porodične firme "Jankovac" d.o.o.

U noći sukoba nije se znalo kakav je novac Vujović tražio od Ratkovića, ali je poznato da je policija Vujoviću samo u posljednjih pet godina dokumentovala 14 krivičnih djela. Osuđivan je za 10 krađa, teških krađa, zbog posjedovanja narkotika, ugrožavanja bezbjednosti i slično.

Ratković je, nakon hapšenja, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistva u pokušaju, predat Okružnom tužilaštvu u Trebinju na dalje postupanje, odakle se očekuje prijedlog sudiji za prethodni postupak da odredi jednomjesečni pritvor.