Nastavljena realizacija vodosnabdijevanja Zubačkog platoa

Izvor: Grad Trebinje Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 13. 03. 2014. - 11:50h

Polaganjem cijevi u dužini 1.720 metara danas je na Tulima nastavljena realizacija projekta vodosnabdijevanja Zubačkog platoa.

vodosnabdijevanje zubackog platoa

Radovi su počeli još prije više od tri mjeseca, ali su bili prekinuti zbog otklanjanja tehničkih nedostataka u projektnoj dokumentaciji.

„Nakon završetka ove faze radova slijedi probijanje puta i postavljanje cijevi prema brdu Priporac i otvaranje gradilišta za izgradnju budućih rezervoara za vodu“, rekao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević prilikom obilaska radova.

On je najavio da će grad Trebinje aplicirati za sredstva iz kredita koje je Republika Srpska dobila za izgradnju natapnih sistema u Srpskoj i očekuje da će, ukoliko grad realizuje ovaj povoljan kredit, biti završen kompletan projekat vodosnabdijevanja Zubačkog platoa, kao i izgradnja sistema za navodnjavanje Trebinjskog i Ljubomirskog polja.

Gradonačelnik je i ovog puta pozvao nadležne u Hidroelektranama na Trebišnjici da se izjasne oko budućeg priključka cjevovoda za Zubački plato, i najavio da je u kontaktu sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske koji su, kako je rekao, zainteresovani za izgradnju natapnih sistema na području Trebinja.

On je napomenuo da se ne može konkretno govoriti o vrijednosti projekta, te da prema procjenama nadležnih za realizaciju ovog posla treba obezbijediti oko 2,5 milona dolara.

Izvođač radova je građevinsko preduzeće „Pavićević“ iz Trebinja.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja