Predsjednik RS Milorad Dodik proteklu posjetu Ruskoj Federaciji ocijenio je kao veomu pozitivnu, a novčani dio odlikovanja od 80.000 dolara uplatiće u humanitarne fondove i za pomoć sportskim i kulturnim organizacijama.

milorad dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetu Rusiji, za RTRS, ocijenio je kao uspješnu. On je istakao da je ovo bila odlična prilika da dođe do još bolje saradnje srpskog i ruskog naroda i još boljih odnosa Srpske i Rusije.

Da je saradnja sve bolja svjedoči i nagrada za izuzetan doprinos u poboljšanju jedinstva pravoslavnog naroda, koju je predsjednik Srpske Milorad Dodik dobio od patrijarha Ruske pravoslavne crkve Kirila.

Osim ove, Dodik je u Rusiji dobio i novčanu nagradu oko osamdeset hiljada dolara. Dodik je urekao da je to nagrada za sve građane Srpske koja će biti iskorišćena u, prije svega, humanitarne svrhe.

Dodik se u Rusiji, između ostalog, sastao i s ministrom inostranim poslova Rusije, Sergejom Lavrovom.

Dodik je naglasio da je sa Lavrovom bilo riječi, o očuvanju autonomije Republike Srpske, naglasivši da je Rusija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik osvrnuo se i na posjetu BiH visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, ponavljajući da cijeni pomoć Evropske unije, kada je riječ o razvoju BiH, ali je naglasio da Unija ne bi trebalo da se miješa u političke procese u BiH.