Nakon što smo prije desetak dana pisali /eKapija.com/ kako Trebinje dobija novi hotel i apartmane u centru grada, stižu vijesti da će Dučićev grad ove godine postati bogatiji za još jedan hotel, u naselju Mokri dolovi.

hotel nar trebinje

Naime, kako saznaje portal "eKapija.com", u blizini južne gradske zaobilaznice, niče biser mediteranske ahitekture. Investitor je firma "Dineco", a radovi vrijedni 1,5 mil KM trebalo bi da budu gotovi do jeseni, kada je predviđeno otvaranje.

Novi hotel "Nar" se, prema riječima direktorke firme "Dineco" Slađane Bukvić, gradi na mjestu zgrade nekadašnjeg "Izolatera". Izvođač radova je bilećka firma "Herc gradnja".

- Tu zgradu smo kupili zajedno sa pripadajućim zemljištem ukupne površine 3.000 m2 i odlučili smo renovirati, odnosno izgraditi hotel "Nar". Postojeća zgrada koja se renovira je 500 m2 površine, dok nadogradnja iznosi dodatnih 1.000 m2 – kaže Bukvić.

Projektom poznatog sarajevskog arhitekte Amira Vuka Zeca, hotel "Nar" će eksterijerom biti u potpunosti usklađen sa ostatkom trebinjske mediteranske gradnje. Takođe, i materijali u izgradnji će biti prilagođeni hercegovačkom graditeljskom miljeu.

- Hotel će imati 3 sprata sa ukupno 31 sobom prosječne površine od oko 25 m2, luksuznog enterijera i svih neophodnih sadržaja za hotel sa 4 zvjezdice. Takođe, biće tu i 4 eksluzivna apartmana – navodi Bukvić.

hotel nar trebinje

Za parking je, kaže, predviđeno oko 30 mjesta koja se nalaze tik ispred hotela. Kada je riječ o sadržajima unutar objekta, planiran je vinski bar u kojem će svoje izložbeno mjesto naći lideri u proizvodnji vina - vinarije "Vukoje", "Tvrdoš", "Anđelić", restoran površine oko 150 m2, u kojem će se služiti autohtornih hercegovačkih jela i pića, kao i kamin sala. Na ravnom krovu objekta predviđen je prohodni krov na kome će biti smješten kafe bar sa otvorenom baštom, koji će posjetiocima pružiti nesvakidašnji ugođaj u prijatnoj i intimnoj atmosferi. Okruženje hotela biće obogaćeno zelenim površinama.

- Koncept projekta napravljen je tako da je u budućnosti moguća dogradnja desnog krila hotelskog kompleksa na prvobitno kupljenom zemljištu, na površini od 1.500 m2 koji će sadržati dodatnih 30 soba, kongresnu dvoranu, spa centar sa bazenom. Dogradnjom desnog krila hotelskog kompleksa, hotel će imati 61 sobu i sav potreban sadržaj da bude u kategoriji hotela sa 5 zvjezdica – zaključuje Bukvić.