Turistička organizacija Grada Trebinja predstavila je svoju turističku ponudu kroz promociju Turističkog klastera Hercegovina na vodećem svjetskom sajmu turizma i putovanja „ITB 2014.“ koji  je održan u periodu od 4. do 8. 3. 2014. godine u Berlinu.

turisticka organizacija trebinje sajam berlin

Promocija Turističkog klastera Hercegovina na „ITB 2014.“ realizovana je na štandu Turističkog udruženja BiH, a uz tehničku podršku Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu - REDAH u okviru Projekta za razvoj međunarodnog turističkog koridora Hercegovine i zaštitu okoline u Bosni i Hercegovini, te uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA.

Sajam je okupio više od 170.000 posjetilaca, od čega je 113.000 profesionalaca iz oblasti turizma, kao i preko 11.000 kompanija izlagača iz 180 zemalja svijeta, što ga čini vodećom B2B-platformom u turističkoj industriji i ključnom berzom za upoznavanje sa novim trendovima i razvojem turističkog tržišta. Uz to na sajmu je održana i Konvencija, gdje su vodeće svjetske „think tank“ organizacije predstavile novitete u sektoru turizma.

Osim Turističke organizacije Grada Trebinja svoju ponudu na ovom sajmu predstavila je i vinarija “Anđelić” koja je takođe članica turističkog klastera Hercegovina.