Na forumu građana održanom sinoć u Mjesnoj zajednici “Gorica”, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević saopštio je svoju odluku prema kojoj će svim podnosiocima zahtjeva za stipendiju Gradske uprave Trebinje u 2014. godini biti dodijeljene stipendije.

gradska administracija trebinje

“Zahtjev za stipendiju predala su 143 studenta i ukoliko ispune minimalne uslove navedene u javnom konkursu svima će biti dodijeljena stipendija. To znači da smo znatno proširili krug studenata koji će primati gradsku stipendiju”, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Vučurević je napomenuo da je Gradska uprava u odnosu na ranije godine ove godine povećala stipendije sa 100 KM na 130 KM, te da je procijenjeno da je neophodno proširiti krug gradskih stipendista kako bi se najvrijednijim mladim ljudima i njihovim roditeljima olakšala finansijska strana školovanja.

U okviru foruma koji je organizovao Nacionalni demokratski institut (National Democratic Institute), gradonačelnik Trebinja odgovarao je i na mnogobrojna pitanja građana, i to kroz neposredan kontakt sa mještanima naselja Gorica. Ovakav vid komunikacije za cilj je imao da se kroz otvoreni razgovor utvrde građanski prioriteti u pomenutoj zajednici.

Pitanja koja su večeras najčešće postavljana odnosila su se na aktuelne socio-ekonomske teme, pitanja vezana za infrastrukturu i kapitalna ulaganja gradske uprave Trebinje, a bilo je riječi i o nedovoljnim finansijskim izdvajanjima od strane Hidroelektrana na Trebišnjici.

Prema prvim procjenama, večerašnji forum u Mjesnoj zajednici “Gorica” naišao je na izuzetan odziv, kao i na veliku zainteresovanost građana da kroz razgovor lično prenesu svoje probleme gradonačelniku Trebinja.

Ovo je drugi po redu forum koji u Trebinju organizuje NDI, a kome su se odazvali gradonačelnik i građani Trebinja. Pored ovoga, gradonačelnik Trebinja je ranije učestvovao i u direktnom kontaktu sa građanima Trebinja kroz slične forume Centra civilnih inicijativa.