Nekada poznata po radu, redu i disciplini, trebinjska kasarna danas propada i o njoj, kao i o velikom broju drugih bivših vojnih objekata u Trebinju, niko ne vodi računa.

kasarna trebinje

Iz dana u dan sve više liči na lokaciju pogodnu za snimanje horor filmova, a da je to tako potvrđuju i fotografije objavljene na fejsbuku, na stranici "Protjerajmo ruglo iz Trebinja - grada kulture".

Dok je bilo vojske bilo je i kasarne, a danas niti se zna kome pripada niti u koju svrhu služi. U zgrade bivše kasarne smjestile su se razne institucije i ustanove, od fakulteta i srednje škole do trebinjskog Poslovnog inkubatora, MUP-a, dnevnog centra...

kasarna trebinje

Od klupa koje su nekada krasile obližnji park u kasarni ostali su samo betonski stubovi, a na zelenim površinama gdje se nekada vojska i te kako pripremala, ponekad se mogu vidjeti samo mladi fudbaleri. Kao sjećanje na javnu rasvjetu ostala je pokoja bandera, a većina nekadašnjih prostora zarasla je u korov. Smeća, "podrazumijeva se", ima na sve strane!

Trebinjci rijetko zalaze u "horor" javnu površinu, a starije generacije sa nostalgijom se sjećaju vremena kada su u Trebinju stvarane generacije vojnika, koji su bili prepoznatljivi po svojoj disciplini i pedantnosti.

Možda se ipak neko i sjeti i uskoro očisti kasarnu...

kasarna trebinje

kasarna trebinje