Na prvom „Mimoza open kupu 2014.“ u džiju-džici,  koji je juče održan u Sportskom centru Igalo u organizaciji kluba „Panda“, u konkurenciji 243 takmičara iz 18 klubova iz Republike Srpske, Hrvatske i Crne Gore prvo mjesto sa 102 boda pripalo je kotorskom „Sokolu“.

dziudzicu klub leotar takmicenje igalo mimoza

Drugo mjesto je osvojila „Stara Varoš“ iz Podgorice sa 81 bodom, dok je treća pozicija pripala "Budvi" sa 53 boda. Četvrto mjesto je pripalo takmičarima "Leotara" iz Trebina koji su imali 14 takmičara  i osvojili tri zlatne, devet srebrnih i dvije bronzane medalje, te sakupili 29 bodova.

Za Leotar zlatne medalje su osvojili: Marija Gordić u konkurenciji nada u kategoriji do 40 kg, Ivana Milić u konkurenciji kadetkinja u kategoriji do 63 kg i Jelena Novčić u kategoriji iznad 70 kg.

Srebro su osvojili: Marko Sarić u konkurenciji mlađih pionira u kategoriji do 38 kg, u konkurenciji starijih pionira do 27 kg Pavle Dabović i Dejan Jegdić u kategoriji do 46 kg. U konkurenciji  kadeta u kategoriji do 50 kg Mihailo Nožica i Jovan Porobić u kategoriji do 60 kg. U konkurenciji nada u kategoriji do 37 kg Aljoša Dabović. U konkurenciji juniora srebrne medalje su pripale Dejanu Sorajiću do 62 kg, Igoru Gudelju do 69 kg i Nikoli Orboviću do 77 kg. Treća mjesta su osvojili mlađi pionir Pavle Spaić u kategoriji do 38 kg i u konkrenciji nada Miloš Gadža u kategoriji iznad 66 kilograma.

„Zadovoljni smo učinkom na turniru u Igalu. Imali smo 14 takmičara i isto toliko medalja. Dosta vremena smo se spremali za ovo takmičenje, i ovaj dobro organizovani turnir nam je pokazao da se svaki trud isplati, a uspjehu je sigurno doprinio i trener Mrgud Vučković“, kaže za TrebinjeLive takmičarka i mladi trener  Jelena Novčić.