U Trebinju su danas članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Gradske organizacije Crvenog krsta "Risto Špuran", u saradnji sa gradskom upravom, organizovali tradicionalnu, osmomartovsku akciju u kojoj je prikupljeno 67 doza krvi.

osmomartovska akcija davanja krvi trebinje

U Centru za transfuzijsku medicinu Trebinje navode da se akciji odazvalo 120 humanista - gostiju iz 40 gradova Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Predsjednik Kluba "Risto Špuran" Miholjka Janković koja je i veteran, sa 130 darovanja krvi, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da sve veći broj mladih daruje krv.

Nakon davanja krvi, humanisti su položili cvijeće na spomenik poginulim i umrlim dobrovoljnim davaocima krvi Trebinja, koji se nalazi u krugu bolnice.

Klub dobrovoljnih davalaca Gradske organizacije Crvenog krsta Trebinje "Risto Špuran", koji djeluje od 2011. godine, trenutno ima više od 60 članova, i ovo je deseti put da organizuje osmomartovasku akciju davanja krvi, u saradnji sa gradskom upravom.

U Centru za transfuzijsku medicinu 15. marta krv će darovati članovi aktiva Industrija alata Trebinje, a akcija se organizuje u znak sjećanja na 7. mart 1966. godine, kada je u Trebinju uzeta prva doza krvi.