Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević posjetio je danas korisnice alternativnog smještaja u naselju Crnač u Petrovom polju povodom Međunarodnog dana žena 8. marta.

posjeta osmi mart

Zajedno sa predstavnicima iz Centra za socijalni rad Vučurević je čestitao praznik žena i pri posjetama uručio cvijeće i novčani iznos od 50 KM.

U okviru posjete naselju Crnač, gradonačelnik je obišao i nepokretne žene koje nemaju bližih srodnika i o kojima se stara Centar za socijalni rad. Ovom prilikom Vučurević je takođe uručio cvijeće i novčane poklone.

Gradonačelnik Trebinja je rekao da mu je drago što je sa predstavnicima Centra za socijalni rad obišao najugroženije kategorije, odnosno žene koje su socijalno ugrožene, nepokretne i koje nemaju krvnih srodnika. Vučurević je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da Centar za socijalni rad zaista vodi računa o ovim kategorijama, te pruža usluge kako bi se ovim korisnicama život olakšao.

“Ideja da obiđemo pripadnice najugroženije kategorije, te da vodimo računa o njima je jedna od naših socijalnih politika koje smo zacrtali prije izbora. Ova politika treba da bude socijalno naglašena, u funkciji građana, a prvenstveno ovih kategorija koje mi danas obilazimo. To je slijed događaja u našem radu koji smo mi ranije planirali i precizirali", rekao je gradonačelnik Trebinja.

Direktorica Centra za socijalni rad, Mila Marić, rekla je da predstavnici Centra redovno obilaze korisnice, te da Centar pruža materijalnu, zdravstvenu i drugu pomoć ovim licima. “Naši radnici su svake sedmice na terenu i imaju vrlo prisan odnos sa korisnicama, međutim ovo je prva posjeta u kojoj jedan gradonačelnik ispred Gradske uprave posjećuje pripadnice ovih kategorija”, rekla je Marićeva naglašavajući da ranije gradski zvaničnici nisu obilazili ove kategorije.

Marićeva je dodala da je današnja posjeta gradonačelnika za svaku pohvalu, te da se socijalna situacija može najbolje procijeniti direktnim uvidom u aktuelne probleme.

Predstavnici Centra za socijalni rad i gradonačelnik Trebinja obišli su jutros i Dnevni centar za stare, a u znak pažnje na gradskoj pijaci podijeljene su čestitke i cvijeće svim ženama koje danas praznuju.

Pored ovoga, Gradska uprava Trebinje je i ove godine, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, podijelila sredstva u visini od 50 KM majkama poginulih boraca sa područja grada Trebinje, majkama poginulih boraca koje su primaoci posebnog mjesečnog primanja, kao i nezaposlenim suprugama poginulih boraca.