Direktor OŠ „Risto Proroković“ Milan Bejatović i japanski ambasador u BiH Hideo Jamazaki potpisali su danas ugovor o finansiranju projekta uvođenja centralnog grijanja u matičnu školu i uređenja četiri učionice vrijedan 92.848 evra.

skola nevesinje

Potpisivanju ugovora u sjedištu Ambasade Japana u Sarajevu prisustvovali su načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović, pomoćnik ministra prosvjete i kulture RS Zdravko Marjanović i šef Misije OSCE-a u BiH Flečer Barton.

Izražavajući zahvalnost na donaciji načelnik opštine Momčilo Šiljegović naglasio je da ovo nije prvi put da Vlada Japana kroz razne projekte pomaže Nevesinje i to rukovodstvo i stanovnici ove lokalne zajednice znaju da cijene.

Jamazaki je naglasio da će projektom biti riješeni dugogodišnji problemi osnovne škole i da će biti stvoreni bolji uslovi za rad učenika i nastavnika. Dodao je i da Vlada Japana pridaje veliki značaj projektima u oblasti obrazovanja BiH i da je od 1996. godine donirala više od 20 miliona evra za obnovu i opremanje više od 70 škola širom BiH.